Japansk film i Göteborg

 
Just nu pågår Göteborg Film Festival, den 38:e i ordningen, och i år står Japan i fokusfestivalen. Samtida filmer av både japanska "mästare" och nya unga regissörer står på programmet, bland annat Yume To Kyoki No Ohkoku (The Kingdom of Dreams and Madness) som visar världen bakom kulisserna på Studio Ghibli under arbetet med två av studions animefilmer- The Wind Rises (Kaze Tachinu) och The Tale of Princess Kaguya. 
 
Bild från filmfestivalens hemsida.
 
Filmfestivalen, som såklart också visar en massa annan typ av filmer, hade invigning i fredags och pågår till den 2:a februari. Jag har själv aldrig varit där, trots att vi bodde i Göteborg i 6 år innan vi flyttade ner till Helsingborg (skäms!), men jag hade mer än gärna gått i år när Japan är i fokus såklart!
 

1 Agnes:

skriven

Åh vad roligt hade velat vara i gtb så mycket just nu. :D

Svar: Eller hur?! Vi funderar faktiskt på att åka dit över helgen nu, haha.
Tokyoyo

2 Matte:

skriven

Ghibli-dokumentären finns nu på Multisub EURO-DVD eller som tidigare på Japansk Blu-Ray i HD, UTAN subtitles, den är sevärd.

Amazon.co.uk länk:
http://www.amazon.co.uk/Kingdom-Dreams-Madness-DVD/dp/B00MBORME0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1422386276&sr=8-1&keywords=The+Kingdom+of+Dreams+and+Madness

Svar: Tack för tips! Ska med största sannolikheten åka upptill Götet och se den i helgen i alla fall, hihi.
Tokyoyo

3 Johan:

skriven

Kul! Hoppas de har samma tema på nästa filmfestival i Stockholm också :)

Kommentera här:

Web Analytics