2015

Det här året har varit ett år av bloggtorka...
 
Nikko, Japan, april 2015
 
I början av året hade jag grandiosa planer på "ett inlägg om dagen", men insåg snabbt att det inte riktigt är min grej. I så fall hade det mest blivit en massa "vad jag gjorde idag, åt till middag och hade på mig"-inlägg, och nej TOKYOYO.SE är inte en "vanlig" svensk livsstilsblogg. Men ett par inlägg i veckan lyckades jag klämma fram, och en resa till Japan stod på schemat så det fanns ju lite att blogga, planera och peppa inför. 
 
Men så, efter resan i april, fick jag ett jobb som så småningom tagit upp hela min vardag och bloggen har fått vänta lite. Eller ja, ganska så mycket... men jag hoppas att ni väntar med mig. 
 
Ikväll skålar vi in det nya året med Kais familj på Öland. På "andra sidan" väntar nya spännande äventyr. Speciellt en stor ny utmaning som jag snart hoppas kunna berätta även för er läsare om. Jag tror ni kommer att gilla det! Så fortsätt att kika in här även efter att klockan slagit tolv och vi påbörjat ett helt nytt år. 2016!
Hoppas ni är med mig även framöver!
 
Gott nytt år!
 
- translation -
I haven't been the best blogger this year, mostly due to a new job. But I want to wish you all a Happy New Year, and please keep reading in 2016, I've got some great news and a big adventure coming soon.
 

Mot Yasuragi!

 
Just nu sitter vi på direkttåget mot Stockholm för en helg i huvudstaden. I eftermiddag checkar vi in på Yasuragi Hasseludden, det japanska spa'et, där vi ska njuta av spabad, god japansk mat och mjuka sängar i tjusiga japanska rum. 
 
Foto: yasuragi.se
 
Vi har länge pratat om att boka in oss på Yasuragi, men när man sällan är i Stockholm så blir det inte av lika lätt. Men jag fick, av Kai i julklapp, ett presentkort på en vistelse där (dock inte i år, så det var verkligen dags att utnyttja det). Jag är både uppspelt och redo för avslappning. 
 
Hoppas på en härlig helg, med massa lugn och lite julstress i form av julklappsinköp. Återkommer såklart med hur besöket var.
Hur spenderar ni helgen? Och har ni varit på Yasuragi Hasseludden? 
 
- translation-
We're on our way to Stockholm to spend the weekend in the capital, looking forward to one night at the Yasuragi Japanese spa!
 

Yayoi Kusama - japansk konst i Danmark

 
För två helger sedan tog vi, tillsammans med Kais systrar, båten och sedan tåget till Humlebaek och Louisiana. Det var nämligen dags att gå på en konstutställning av japanskan Yayoi Kusama. Kanske känner ni till henne, även om ni inte vet vad hon heter- hennes konst är världskänd och prickar, pumpor och mönster finns representerade på museer och gallerier över hela världen.
 
 
Förutom de stora pumporna runt om i Japan hade jag kommit i kontakt med henne bland annat genom henne samarbeten med Louis Vuitton- med väskor och annat i "hennes" mönster (som också fanns att se i utställningen).  
 
 
Utställningen "In infinity" (eller i Uendeligheten, på danska) är en tillbakablick på Kusamas 60-åriga konstnärskap och det är första gången en liknande utställning visas i skandinavien! Jag hade läst på lite innan och förstått att man inte fick fotografera Louisianas specialutställningar, och lämnade därför kameran hemma, men när vi kom dit och alla andra fotade fick jag höra att det faktiskt var tillåtet. Så det vara bara att göra det bästa jag kunde med min iPhones kamera. 
 
 
Jag tyckte att utställningen, som upptog mycket större yta än jag räknat med (och hoppats på), var riktigt riktigt bra! Louisiana visade så många verk, inte bara ett eller två per tema. Det fanns ett flertal spegelrum att gå in i för att verkligen uppleva konsten i "oändlighet", riktigt coola upplevelser och det bästa med utställningen enligt mig. Det var väldigt mycket folk, men fanns så mycket att se så det var inte alltför störande.
(mina foton representerar bara en liten del av utställningen, det fanns mycket mer och de flesta av verken gör sig verkligen inte rättvisa på bild, exempelvis spegelrummen här ovan).
 
 
Att gå in på Louisiana (Danmark) kostar DKK 115 (eller DKK 100 om du kan uppvisa student-id, exempelvis mecenat). Jag kan inte nog rekommendera denna utställning, och i och med att det är en återblick på Kusamas konstnärskap och att många av verken visas för första gången så är det verkligen värt att passa på. Utställningen visas till 24:e januari, men vad jag läser mig till kommer den senare att visas på Moderna i Stockholm. Mer info på louisiana.dk 
 
- translation -
Last weekend we took a trip to Denmark and visited Louisiana Museum of Modern Art to se an awesome exhibition by Japanese artist Yayoi Kusama. 
 
Web Analytics