Shibuya 2014 (Dag 9)

 
Vår nionde dag i Tokyo spenderade vi i Shibuya, med att shoppa och kolla in olika gallerior. Eftersom att det var en lördag var det ett myller av folk som trängdes på gator och i butiker.  
 
 
Det blev så klart ett obligatoriskt besök hos Hachiko och så en tur över Shibuya Crossing innan vi promenerade vidare genom Shibuya.
 
 
På ett ställe (tror det var Loft-butiken, som för övrigt är typ en av de bästa kedjorna) hade de olika konstnärer som live-målade och illustrerade, väldigt trevligt och spännande att se hur snabbt de jobbade. Hur söta är inte dessa små djur?! Jag köpte med mig några vykort som hon också illustrerat, men man hade ju gärna velat ha ett original.
 
 
Fina Lisa Larsson-bentolådor och mumingrejer. Vi köpte en bentolåda och gav bort i present, tyckte de var så väldigt söta. Sedan blev det lite fönstershopping i butiker med en massa konstiga skönhetsprodukter (baby-hud, ja tack?) och lunch på ett kinesiskt ställe. 
 
Sedan tog vi oss tillbaka till hotellet i Akasaka-Mitsuke och gjorde oss redo för en kväll i Shinjuku sanchome med några nya japanska vänner. Men först hann vi med lite nabemono, shabu-shabu faktiskt. (kameran fick stanna på hotellet, men tur att man har mobilen att fota med).
 
 
Det blev ett besök på star club, stället där vi först träffade våra japanska vänner året innan. Efter lite drinkar tog vi oss till Golden Gai, ett av Tokyos mest kända områden fyllt av gamla småhus med olika barer. Tidigare var det bara ett fåtal av barerna som var tillgängliga för gaijins (utlänningar), men nuförtiden har många ställen till och med skyltar och menyer på engelska. Men det skadar ju inte att ha med sig japaner, som kan hålla koll på barernas specialitéer, extra avgifter och liknande. Och såklart bidra med trevligt sällskap!
 
 
Vid två tog vi en taxi till vårt hotell, vilket är enda alternativet om man inte vill fortsätta festen eller gå, eftersom att tågen slutar att gå kring midnatt i Tokyo
 
2 dagar kvar av resan 2014 som jag inte berättat om än, men vad tror ni? Jag hinner innan vi far dit igen väl? (kämpa!)
 
- translation -
We spent our ninth day in Tokyo shopping and strolling in Shibuya, ate shabu-shabu and met up some friends for drinks in Shinjuku. 
 

1 Malin:

skriven

Berätta mera :D Kämpa!

Svar: Hihi, tack fr stödet!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics