Dag 10 - Kagurazaka

 
Näst sista dagen i Tokyo (2014) tog vi oss äntligen till Kagurazaka, en äldre stadsdel fylld med småbutiker, restauranger och  caféer. Här finns en blandning av japanska och franska influenser, och här bor det många fransoser. Kagurazaka ligger vackert på en kulle och under helgerna stängs huvudgatan av för biltrafik och japaner (och de få turister som letat sig hit) strosar gatan upp och ner.
 
 
Området är mer likt Kyoto än Tokyo och alla små gränder, hus och hela atmosfären gör att man inte känner att man befinner sig i världens största stad. Det känns mysigt och småstadsaktigt. Här finns äldre butiker, många specialiserade, exempelvis på japanska sötsaker (som på fotot ovan) eller frukt. 
 
 
Helgedomen Akagi Jinja, som ligger högst upp på kullen, byggdes om helt 2010 och har ett väldigt modernt utseende. Här samsas modern design och moderna material med de traditionella detaljerna och symbolerna som finns inom shintoismen. Väl värt ett besök då den skiljer sig en hel del från många av Tokyos andra helgedomar. 
 
 
Efter att ha strosat runt i området i någon timme stannade för lite sushi innan vi vandrade vidare över Kandafloden och tog oss mot Tokyo Dome City, ett underhållningsområde där det bland annat finns ett tivoli och ett Mumincafé.
 
 
Eftermiddagen spenderade vi fortsatt till fot, bland annat promenerade vi till de kvarter där vi studerade 2010- Kudanshita och Jimbocho. 
 
 
Vi avslutade kvällen med lite mat på en izakaya i närheten av vårt hotell. Ett väldigt litet och traditionellt ställe, med helt ok men inte enastående mat. Men de hade ändå sina stammisar, vilket syns på sake-flaskorna här ovan som "tillhör" ställets gäster. En inte helt ovanlig syn på japanska barer och izakayor. 
 
Vill ni läsa mer om just Kagurazaka så skrev Emelie ett bra inlägg om stadsdelen för någon månad sedan. 
P.S. Imorgon far vi! 
 
- translation -
On our second to last day in Japan we finally got to visit Kagurazaka. A lovely old part of Tokyo with lots of bars, restaurants, shops and a shrine in modern design. 
 

1 louie:

skriven

Helt fantastiska bilder!

Svar: Tack så mycket!
Tokyoyo

2 Emelie:

skriven

Hallå!

Tack för länkningen till inlägget om Kagurazaka :) En riktigt härlig stadsdel helt klart!

Hoppas att ni får tid att besöka Yanaka denna resa också nu. Och att vädret stabiliserar sig lite... Idag är det ju åtminstone sol så ut och njut :)

Fortsatt trevlig resa!
Emelie

Svar: Hej! Ja, du hade ju skrivit ett så bra inlägg så klart man länkar!
Jo, idag ska vi försöka oss på lite hanami och mys i solen. Yanaka vore kul att hinna med, hoppas vädret är vår vän nu framöver. >__<)
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics