Att komma hem...

Ett regnigt Shinjuku 
 
Det blev inte så mycket tid för omställning och sådant efter resan. Två timmar efter att vi anlänt hemma i Helsingborg, efter ca. 16 timmar på resande fot, fick vi besök av Kais ena syster. Dagen efter var den nämligen dax för ettårskalas för Kais systerson och dagen efter det träffades vi alla för brunch, vilket var supertrevligt. Men det fanns ingen direkt möjlighet att stanna upp, reflektera och känna att vi just varit i Japan, trots jetlag och allmän trötthet efter 2 intensiva veckor i Tokyo
 
Nu har vi landat lite i vardagen igen, jag har börjat jobba (jippi!) och allt är sedan en vecka tillbaka uppackat! Men så fort jag sätter mig ned och går igenom bilder eller tänker "jag borde blogga om resan" så blir jag lite matt av att vi redan är tillbaka hemma och att allt är som vanligt igen. Men det är väl baksidan av att resa och uppleva spännande saker, vardagen känns lite trist i jämförelse.
 
 
För 24 dagar sedan (andra dagen i Japan) hängde vi i ett regnigt Naka-Meguro för att hinna se lite sakura. Trots vädret, och att hanamisäsongen sjöng på sista refrängen, var det magiskt att promenera längs vattnet under alla körsbärsträd. Mer om den dagen i nästa inlägg. 
 
- translation -
This time, arriving back home in Sweden have been a bit difficult and it's so surreal to think about the fact that we just visited Japan. We didn't have much time to adjust to life back home, with a full schedule and visitors arriving a few hours after landing, but now everything is unpacked and I'll get on with blog posts as well.
 

Flyg, sakura och middag i Tokyo

 
Vi landade i Japan den 4:e april, för hela tre veckor sedan och första dagen tog vi det ganska lugnt. Jag var lite jetlaggad, så efter att tagit Narita Express in till Tokyo och lämnat av väskorna på hotellet promenerade vi runt lite i Shinjuku och tog kaitenzushi till lunch. Sedan tog vi oss tillbaka till hotellet i Higashi-Shinjuku, checkade in och så powernappade jag där i en timme.
 
 
Vi hann se en del sakura på vår promenad, en syn som jag längtat efter så himla mycket! Som tur är finns det senblommande träd och sorter så än fanns det mycket blommor att se, bland annat vid en helgedom inte allt långt från hotellet.
 
Vid 16 mötte vi upp en av våra japanska vänner som planerat ett besök i Shinjuku Gyoen, men vi kom dit precis vid stängning så istället tog vi en snabb fika innan det blev middag på en väldigt mysig, traditionell izakaya. Mori, vår japanske vän (i den grå tröjan), hade med sig en barndomskompis som i sin tur tagit med en väninna så det blev en härlig kväll med konversationer på en blandning av japanska och engelska. Bra övning för alla inblandade.  
 
 
Det var superlyxigt att ha tre guider som beställde och tipsade om vad vi skulle äta, och också kunde fråga och förstå allt som ägaren berättade. Vi åt bland annat någon typ av mussla och sakura-picklad blomkål, grymt god sashimi (rå fisk), kyckling, grillad fisk och grillad mentaiko (starkt kryddad torskrom). Såklart bjöds det också en soppa, en vanlig japansk sidorätt oavsett vad man äter till, just denna var en klar fiskbuljong med några perfekt tillagade fiskbitar i. Mmmm!
 
Allt var supergott (ok, mentaiko var inte riktigt min grej. Det smakade ungefär som kryddstark kalles kaviar) och så fick jag också prova en yoghurt-sake. Det var en väldigt speciell smak, lite som jäst tunn yoghurt, men kul att prova något helt nytt!
 
 
Vi avslutade kvällen med lite arkadspel i Shinjuku och så hjälptes vi alla åt att vinna en stor figur i en ufo-catcher, som vi fick ta med oss hem. Det var en supertrevlig första eftermiddag och kväll i Tokyo, alldeles lagom för oss som var trötta och jetlaggade och kul att få lite nya bekantskaper redan första kvällen! 
 
(några foton tagna med min alldeles för dåliga iPhone, men det får vi leva med)
 
- translation - 
Our first day in Tokyo. Sushi for lunch, a walk in Shinjuku and an awesome dinner at an traditional izakaya with some Japanese friends.
 

Hejdå Tokyo!

Nikko, utflykt sista dagen i Japan
 
Just nu sitter vi på Naritas flygplats och ska snart boarda planet mot Köpenhamn. Vi har haft lite otur med vädret men ändå haft en riktgt grym resa till Japan! Som ni förstår har det varit fullt upp, eftersom jag inte haft tid att blogga. Men när vi väl är hemma igen så drar jag igång med "rapporteringen" såklart. 
 
Hur är vädret hemma nu, kommer vi hem till vårvärme eller snö? Vi är i alla fall väldigt trötta men glada efter att ha fått supermånga nya intryck och bara hängt och känt Tokyo-pulsen. Nu ska vi bara orka resa hem också. ^__^) 
 
- translation- 
We're on our way back to Sweden right now, having had a great time in Tokyo. We haven't had the best weather but still a lot to do, so that's why I haven't had the time to post. 
 
Web Analytics