Tokyo Tower (dag 6)

 
Efter vårt besök i Ikebukuro och Hamarikyu Teien så promenerade vi mot Tokyo Tower. Tornet, som är ett kommunikationstorn (för bla. TV och radio), är 333 meter högt och färdigställdes 1958. Tokyo Tower är Japans näst högsta konstruktion, efter Tokyo Sky Tree- som byggdes just för att Tokyo Tower inte längre var tillräckligt högt för övergången till digital TV. 
 
 
Som jag nämnt tidigare så har vi inte varit uppe i Tokyo Tower sedan 2010, så nu var det dags igen. Tornet är ett välkänt landmärke i Tokyo, med sitt vit- och orangerandiga utseende (färgvalet beror på flygtrafiksäkerheten).
 
 
Tokyo har väl väldigt många höga byggnader och torn med utsiktsplatser över staden. Både gratis ställen- som exempelvis Tokyo Metropolitan Government Building och Asahi Building, och de som kostar- exempelvis Mori Tower, Tokyo Sky Tree och Tokyo Tower. Vi älskar att se Tokyo från ovan, och det är alltid kul att se staden från olika vinklar så vi besöker alltid olika utsiktsplatser vid varje resa till Japan.
 
 
Vi kom dit lagom till att hinna se Tokyo skifta från dag till natt, och personligen gillar jag nog skymningen allra bäst! När vi var där pågick något musikevent så vi satt oss på caféet och tog det lugnt, lyssnade på musik och njöt av utsikten.
 
 
På kvällen är Tokyo Tower upplyst och väldigt vackert! När vi var där (i slutet av april) så hade man redan pyntat inför kodomo no hi (barnens dag, som firas 5:e maj) med koinobori, "vindstrutar" som ser ut som karpar.
 
Ett besök i Tokyo Tower kostar ¥900 (ca 65 kr) för main observatory, 150m upp. Man kan också åka upp ännu högre, till special observatory (250m) för ytterligare ¥700 (ca 50 kr). I botten av tornet finns Foot Town, med lite olika affärer, restauranger och ett akvarium. 
 

1 Susanna Maria J:

skriven

Coolt! Vilka härliga bilder :)

2 Tokyo-Kitsune:

skriven

Jättefina bilder utöver Tokyo Bay :) när jag var där uppe var det kväll, så missade solnedgången ;)

Svar: Kvällen är ju också väldigt fin!
Tokyoyo

3 Milla:

skriven

Åh vad fina bilder! Jag har inte besökt Tokyo Tower än, önskar att jag skulle våga åka upp.. I dagsläget skulle det aldrig hända, men en vacker dag kanske ;)

Svar: Hej 11 kommentarer! (antar du läser i mobilen, tycker det är svårt att se om kommentaren skickas då.. Hihi >__<)
Tack! Ja, lite högt var det alltså. Inte som Sky Tree, men ändå. Så har man lite problem med höjder så skulle jag nog avstå. Finns ju också andra "lägre" byggnader att åka upp i och kolla utsikten.
Tokyoyo

4 Emma! ^^:

skriven

Vad mysigt de ser ut! ^^

5 Milla:

skriven

Åh förlåt! :( Blir alltid knasigt via telefonen.. Ibland vet jag inte om jag har kommenterat och ibland hakar den upp sig :(

Svar: Ingen fara! Blir så glad av kommentarerna, och har gjort samma sak själv. Haha
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics