Sushi och kanji

 
När man pluggar japanska blir man, som ni kanske förstår, extra sugen på japansk mat. Så idag tog jag en sushi-lunch ute i solen! Förvånande va? ^__^)
 
Igår kom min Mami hit för ett helgbesök, så jag tar ett avbrott i studierna och umgås lite istället. Idag skulle hon dock träffa en gammal barndomsvän så jag fick tid att hinna öva på lite kanji och ta lunch på egen hand. Provade ett (för mig) nytt sushi-ställe, men var inte helt nöjd med riset tyvärr. (Men jag får nog prova igen, innan jag bestämmer mig, om det bara var en dålig dag) 
 
 
Nu använder jag Genki II- både för grammatik, vokabulär och kanji. Så jag är väldigt nöjd med att vi köpte den senast vi var i Tokyo. I och med att den kostar typ tre gånger så mycket här hemma. Dock är det inte riktigt samma kanji som man lär sig i bok I (och alltså redan bör kunna), som jag läst- då jag haft en specifik kanjibok innan. Men men, det är bara att plugga på!
 
Pluggar några av er läsare japanska? Vad använder/använde ni för böcker?
 

1 Susanna Maria J:

skriven

Mmm sushi! :) <3

Svar: Eller hur?! Det var mumsigt (men lite dåligt ris tyvärr).
Tokyoyo

2 Daniella 🌙:

skriven

Har du tips på sushi i england? här har jag bara hittat hårt smaklöst ris än s¨å länge :(

Svar: Åh, tråkigt! Har inte varit i England så mycket. Har ätit på lite olika YO SUSHI-ställen, i London och på Heathrow. Helt ok rullbandssushi. Tyvärr inga tips.
Tokyoyo

3 Jules☆Tokyo| Kpop & Alternativ blogg!:

skriven

Jag pluggar lite faktiskt ^^

Svar: Kul! På egen hand? Vad använder du för bok/hemsida?
Tokyoyo

4 Malin:

skriven

Jag hade Genki när jag pluggade :) Tyvärr kom jag inte så långt med studierna (hade övertro på min förmåga till inlärning under mammaledighet).

Till Daniella Caspian - sist jag var i London åt jag på http://kulukulu.co.uk/ och tyckte det var riktigt bra :) Men så är det *host* 10 år sedan :D Värt att kolla upp?

5 Johan:

skriven

すしおいしいですね^^
Jag använder också Genki men har inte kommit igenom första boken än. Har också provat Japanese for busy people, men Genki är nog bättre. Jag studerar enbart på fritid så därför passar det bra att repetera och plugga på bussen, tåget m.m. Ett tips är appen Memrise!

6 Clara:

skriven

Så gott det ser ut!

Kommentera här:

Web Analytics