Norrland och systerbarn

 
Men hej! Precis när ni trodde att jag glömt er, så tittar jag in här. Just nu befinner jag mig i Piteå med min Mami och agerar barnvakt åt mina tre systerbarn. Imorgon kommer min syster hem igen och vi får umgås i några dagar också. Jag hoppas på lite Piteå-sushi och att jag ska hinna plugga lite mer japanska innan jag far hem. 
 
Just nu är det full rulle från morgon till kväll och min förkylning har inte släppt än. Så jag tar det lite långsamt nu, och  hoppas att ni förstår. Har ni några roliga frågor eller tips på inlägg som ni önskar? Tar gärna emot dem, så att inspirationen är på topp när orken återvänder. 

Kamakura wefie

Kamakura, Japan,  april 2014
 
Senaste veckan har jag kämpat mot en jobbig feber och hosta, vilket har gjort att all ork gått till att öva på japanskan och vara med på distanslektionerna. Tråkigt för er såklart, men jag har verkligen inte orkat någonting alls. Men Kai överraskade mig genom att komma hem tidigare från jobbresan, så jag har i alla fall haft mysigt sällskap sedan i lördags! (även om jag själv nog varit ganska tråkigt och feberförvirrat sällskap)
 
Nästa längre inlägg blir från Tokyo-resan, dag 7. Då vi tog tåget till Kamakura. Det är många foton att gå igenom, vilket såklart är jättekul men tar tid. Bilden ovan är från när vi promenerade omkring i Kamakura, på väg från ett tempel till ett annat. 
 
 
 
 
 
 

Innan det avgörs.

Det här är ingen politisk blogg, och jag brukar inte skriva om dessa viktiga frågor- men nu är det inte länge kvar och jag känner att jag måste uppmana er! 
 
Mitt hjärta ligger till vänster, hos de röd/grön/rosa och jag tror på att rösta för de svaga och utsatta i samhället, för att det ska bli bättre för världen i stort. INTE för skattesänkningar, avdrag, mer pengar till de som redan har det bra och "valfrihet" till de som har råd. Vi måste ta hand om varandra och jobba för en förändring av samhället- där feminism och miljöfrågor är självklara!
 
Det finns en massa fina, peppande och framförallt utbildande inlägg som jag blir så inspirerad av. Kolla exempelvis in texterna av fina Lovisa och UnderbaraClara!
 
 
 
Web Analytics