Kamakura - tempel och helgedomar

 
Dag 7 på vår Tokyo-resa tog vi tåget från Akasaka-Mitsuke (där vi bodde) och efter ungefär en timme var vi framme i Kamakura. Området, som är känt för sin många och stora tempelområden och helgedomar, är ett väldigt populärt turistmål och på mångas Japanresenärers bucketlist. Vi har tidigare blivit tipsade om att åka dit men av någon anledning har det inte blivit av, vilket jag nu i efterhand inte förstår varför för det var helt otroligt vackert och intressant att uppleva.
 
 
Vi klev av tåget på Kita-Kamakurastationen, lite norr om själva staden för att göra ett besök vid Engaku-ji, ett av Japans mest betydande Zen-tempelområden (som också huserar två Japans "National Treasures"). Det tog oss bara någon minut att gå från stationen och inträdet till området kostade inte mer än ¥300 (ca 21 kr). 
 
 
Tempelkomplexet var väldigt vackert och utgörs av en massa stora och mindre hus, portar och tempel. Engaku-ji grundades 1282 av en kinesisk Zenmunk, och även om de flesta byggnaderna restaurerats eller rekonstruerats efter brand så är det väldigt spännande att se dessa tempel. På området finns hur mycket som helst att se, både utomhus och inne i vissa av husen. (glöm inte att ta av skorna!)
 
 
Som tur var fick man en karta, så att man kan hitta till alla olika byggnader, portar och trädgårdar. Att besöka dessa stora tempelområden är nästan överväldigande, eftersom att det finns så mycket fint att se överallt! Den vackra naturen, arkitekturen, heliga föremål och bilder, små detaljer, tjusiga munkar och traditionellt klädda japaner. Det blir nästan för mycket att ta in. Samtidigt är det ofta en väldigt lugn och harmonisk stämning när man vandrar runt, eller sätter sig på en veranda för att se ut över en perfekt tillfixad trädgård. 
 
 
Vi besökte Engaku-ji en torsdag (då tydligen Obama var på besök i Tokyo, fick vi reda på när vi återvände till hotellet) och det var ganska få turister, även om vi inte var ensamma. Överlag är det ett tips att inte besöka de största turistställena på helgerna, så slipper man den värsta trängseln. 
 
 
Vi hade väldigt tur med vädret under vårt besök, och vi hade säker kunnat stanna kvar här en hel dag om vi så velat. Att bara strosa runt och upptäcka allt vackert är verkligen något jag älskar med att resa.

 
Efter någon timme tog vi oss dock vidare för att hinna med att besöka fler tempel och helgedomar i Kamakura.  
1 Anica:

skriven

Superfina bilder! Kamakura är verkligen ett måste om man ändå är i Tokyo-trakterna.

Svar: Ja, jag har ju insett det nu- äntligen! Efter bara 4 resor, haha. Vill gärna dit igen och titta på allt vi inte hann sist.
Tokyoyo

2 Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.:

skriven

Fy va vackert! Hoppas på att jag någon dag i framtiden förhoppningsvis får besöka Tokyo och uppleva Kamakura :(

Svar: Visst är det vackert?! Fler foton från resten av dagen i Kamakura kommer, så håll utkik! Japan är verkligen ett land jag tycker att man ska besöka, hoppas du får möjlighet att åka dit någon gång. {^__^}
Tokyoyo

3 cillson:

skriven

Vad roligt att du är i japan igen :) funderar du på att flytta dit nå dag? Det skulle vara en dröm för mig att resa dit, ska minsann spara all pengar till det!

Svar: Hej! Detta är faktist från resan vi gjorde i april... (har varit lite seg med rapporteringen bara ;)
Vi vill gärna flytta till Japan framöver, för minst ett år, men det är inte så lätt att få visum tyvärr. Antingen får man plugga eller bli ditskickad av sitt jobb, som då sponsrar visumet. Men vi jobbar på det. ^__^)
Tokyoyo

4 Josefin:

skriven

Kamakura är så himla fint, tyvärr har det antingen vart vinter, eller regnat när jag åkt dit för att kolla på templen, skulle vilja gå runt där en solig heldag.

Svar: Vi hade det hur fint som helst när vi var där, så set var verkligen härligt!
Tokyoyo

5 Camilla:

skriven

Jättefina bilder, de fångar verkligen harmonin som finns på tempelområden i Japan. Kul att ni kom iväg till Kamakura, det är en av mina favoritplatser i Japan. Men jag fattar inte hur jag har missat detta templet, hur hur hur???

Svar: Tack snälla! Vi planerar att besöka Kamakura igen nästa resa, fass ju SÅ mycket att se! Ah, detta ligger just precis vid Kita-Kamakura.. kanske därför du missat? Kul att kunna tipsa! ^__^)
Tokyoyo

6 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Längtar tillbaka så galet mycket! Det är så mycket jag inte upplevt ännu i Tokyo. Så roligt att se allt ni hittat på i Japan.Funderar på att åka i mars igen om jag hittar någon billig flygbiljett :)

Svar: Hihi, eller hur?! Detta var vår fjärde resa, men finns så mycket mer att göra! (pssst.. vi åker i början av april!)
Tokyoyo

7 maria at inredningsvis:

skriven

SJUKT fina semesterfoton :) jag älskar mysiga bloggar så glad jag hittat din sida

Ny post ute..IKEA badrum värda att minnas :)

ha en kanonhelg

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

Svar: Tack så mycket! Vad kul att du hittat hit!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics