Ghibli-lördag

 
I lördags tog vi oss till Malmö för att äntligen få se 'Kaze Tachinu' (det blåser upp en vind), Ghiblis senaste film. Eftersom den tyvärr inte visas i Helsingborg (?? skärpning!), och inte längre gick i Japan (hade dock varit svårt att hänga med i handlingen utan textning, haha) så återstod bara att resa söderut för att se den.
 
Jag tyckte att filmen var väldigt fin, och hade ovanligt mycket "handling" mot vad Ghibli-filmerna brukar ha. Men den var över två timmar lång, och vissa scener blev lite långa. Såklart tycker jag att ni ska se den, den var spännande och utspelar sig i Japan (bland annat Tokyo) under första halvan av 1900-talet vilket var kul att se! Biografen i Malmö var dessutom väldigt fin, blir nog fler biobesök där framöver. 
 
Har ni sett den senaste Ghibli-filmen? Vad tyckte ni?
 
 
 
 
1 ~ ☆++Nea++☆~:

skriven

Oj nu blir jag sugen att se den filmen! :D

2 Sarah:

skriven

Helsingborg är stad måste finnas animerad på bio.
Jag har inte sett den. Vill se.

Svar: va?? Jag förstår inte vad du menar riktigt, men den gick inte i Helsingborg tyvärr. Den var bra, så se den!
Johanna

3 Maggie:

skriven

Jag såg den för någon vecka sedan, men blev ganska besviken. Den hade inte alls den där magiska känslan som de andra filmerna har och jag tyckte den blev lite för långdragen... Men jag uppskattade ändå det historiska aspekterna, det var intressant att få veta sådant man (jag) inte visste och jag googlade en hel del efter filmen!

Men det är förmodligen ingen film jag kommer se igen, dessutom saknade jag den kvinnliga "hjältinnan" i huvudrollen, så som det brukar vara...

Svar: Ja, håller med dig. Det magiska saknades och som jag skrev så var den lite lång..
Johanna

4 Sarah:

skriven

I en stad som Helsingborg måste finnas aminerad biofilm, menar jag.

Svar: Ah, tänkte att det var nåt sånt du menade. Ja, man tycker ju det! Men tyvärr.. inte denna. Får tjata på SF nästa gång nåt animerat ges ut. ^__^)
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics