3 år

Idag är det tre år sedan den stora jordbävningen, tsunamin och efterföljande kärnkraftverks-haveriet skakade Tōhoku-regionen i Japan. Fastän det gått ganska lång tid så är det fortfarande många som fortfarande bor i baracker och inte klarar sig på egen hand i området, och många saknas fortfarande.
 
Dimmig utsikt från Tokyo Sky Tree, oktober 2013
 
Här finns ett kort radioreportage från SR (av Nils Horner, Asienkorrespondent som tyvärr sköts ihjäl i Afganistan idag)
 
När vi var i Japan i höstas så var det faktiskt inte så mycket fokus på hjälp och info om Tōhoku utan (precis som de säger i reportaget) fokuserar man istället på 2020 års Olympiska Spel. The Japan Times har flera bra artiklar att läsa. Här och här kan ni läsa vad jag skrivit innan.
 
1 Freedomtravel:

skriven

Intressant! Vi pratade nyligen om det där. Det är alltid mycket på nyheterna när något händer, men man får aldrig veta hur det går sen... sedan slutar de rapportera.

Svar: Ja, visst är det så. Förra året visade SVT lite dokumentärer och reportage. I år har jag bara hört radioreportage.
Johanna

2 Camilla:

skriven

Ne, det är sant att det inte ligger så mycket fokus på norra Japan längre, iaf inte i media. Men JR har en konstant fortlöpande kampanj om resor till Tohoku så visst "ser man" det varje dag.

Svar: Ok, fint att höra!
Johanna

3 Julia Müller-Sandvik:

skriven

sv: Gör det! Här i Jokkmokk bor mindre än 3000 människor och medelåldern är hög, så de unga pigga som slåss om kätterväggarna är inte många. Vi är max 8 personer per pass ^^

4 Anonym:

skriven

Blogga meer! :)))

Kommentera här:

Web Analytics