Tv från Japan

Ikväll kl. 20 visar kanal 5 "en stark äventyrsresa med Morgan och Ola-Conny" och i dagens avsnitt (som är det sista) åker de till Japan! Läste i programbeskrivningen att de bland annat skulle besöka Japan, så jag har väntat och väntat och zappat förbi avsnitt då de varit i Australien och Indien, men idag så är det alltså Japan som gäller och jag ska såklart kolla. Finns också att se här
 
 
Kai spatserar i Higashiyama distriktet i närheten av Kiyomizu-dera, Kyoto, oktober 2013
 
Har tidigare tipsat om programmet "en stark resa" då de i ett avsnitt var i Tokyo. Det avsnittet finns fortfarande att se på kanal 5 play. Inget höjdarprogram, men det är ju alltid trevligt att få se lite Tokyo-bilder!
 

Om 25 dagar...

Igår for jag hem till Norrköping, efter grymt lyxig lördagsfrukost på stan med Kai. Han åker till Kina med jobbet idag och igår bestämde vi oss faktiskt för att fara tillsammans mot ett annat resmål... så snart som om 25 dagar! 
 
 

Shibuya Hikarie

 
I närheten av Shibuya-stationen (på den sidan som inte vetter mot Hachiko och Shibuya crossing) ligger Hikarie-byggnaden, som invigdes 2012. Våning 1-11 är öppna för allmänheten (resten är kontor) och där finns butiker, restauranger och caféer. Överst på de publika våningarna ligger Tokyu Theathre Orb, som visar teateruppsättningar och musikaler. I området är det fortfarande ombyggnad på gång så det var lite rörigt kring de stora byggnaderna och stationen. Huset i sig får mig att tänka på robotar, specifikt Bender från Futurama- med fönstren som ögon och mun, haha. 
 
När vi var där (i oktober, sjukt att det snart gått 6 månader sen resan!) hittade jag några väldigt fina prylar i en av designaffärerna, och det fanns också väldigt lockande (men dyra!) fashion-butiker. Även om man inte lockas av shoppingen så är det i alla fall en väldigt fin byggnad och man har bra utsikt från glasvåningarna. Ett tips att kolla in om ni ska till Tokyo!
 
 
Hikarie i dagsljus (extemt tråkigt fotoväder dock)
 
~  Kai beundrar ljusen  ~  otroligt vackert på kvällen!  ~
 
Web Analytics