Vietnamesiska vårrullar

 
Igår kväll fick jag ett väldigt sug efter vietnamesiska färska vårrullar och var tvungen att fixa ihop det till middag. Vi har gjort egna vårrullar ett par gånger förut, det är lite trixigt att få till men nu hade jag lite nya tips att prova. Här kommer "receptet": 
 

 
Jag tog det jag hade hemma- vilket var avokado, strimlad morot, strimlad gurka, sallad, edamame och rökt lax. Jag lyxar till det med fisk när Kai är bortrest, annars kan man såklart göra dessa helt vegetariska/veganska med exempelvis tofu istället. Och såklart behövs också rispapper, som brukar finnas i "asiatiska hyllan" på välsorterade mataffärer eller på asienlivs. Ibland har jag också haft kokta (kalla) ris- eller glasnudlar i, men inte denna gång. 
 
 
 
Jag brukar börja med dippsåsen. Man kan dippa i sweet chilisås, jordnötssås eller något annat man gillar. Själv gör jag en jättegod dippsås med massa lime, ingefära och japansk soja. Lite chili, risvinäger (kan uteslutas) och socker helt efter smak. Tänk 1/2 lime, minst lika mycket soja och någon tesked riven ingefära. Tillsätt ca 1/2 tsk hackad chili, lika mycket socker och en liten skvätt risvinäger. (Ja ni ser, man får smaka sig fram till mängder som passar)
 
 
 
Mitt nya knep- spraya rispappret med vatten (istället för att doppa det i en bunke med vatten) för att behålla formen, då blir det mycket lättare att rulla! Spraya lite på båda sidor och lägg sedan på ingredienserna. Blir rispappret för torrt/hårt när man rullat så sprayar man bara på lite mer vatten. 
 
 

Det är viktigt att rulla så tight som går, för att det ska gå lätt att skära och äta vårrullarna. Jag brukar normalt ha mer sallad än såhär i varje rulle, men jag tog den mängd jag hade hemma (vilket inte var så mycket).
 
 
 
Dessa små rullar (jag använde den mindre sorten rispapper, ungefär som en assiett i storlek) delar jag på mitten. Använder man större rispapper så kan det vara bättre att dela dem i 3 delar. Sen är det bara att doppa i såsen och äta!
 
 
 
Supergott, ganska enkelt och nyttigt! Man kan med fördel också ha i färsk koriander i vårrullarna, om man gillar det och har det hemma. Kanske bäst av allt är att det också är naturligt glutenfritt! 
 

1 lovisa:

skriven

SÅ länge jag varit sugen på sådana här! måste testa!

Svar: Ja, gört bara! Så himla gott och bra att man kan ha i vad man vill. Älskar såsen, som är sådär härligt jättesyrlig och god. Berätta gärna hur det gick och vad du tycker: ^__^
Tokyoyo

2 Milla:

skriven

Åh, ser riktigt gott ut! :)

3 Daniella 🌙:

skriven

åh, detta ska testaas!

Svar: Ja gör det, de är SÅ goda!
Tokyoyo

4 sandra:

skriven

fin blogg :)
bor du i toxyo?
:)

Svar: Tack du! Nej, jag har bott där tidigare och pluggat. Var där i slutet av april så de senaste inläggen är från den resan.
Välkommen till bloggen!
Tokyoyo

5 Lina:

skriven

Du får det att se så lätt ut! Och riktigt smarrigt!

Svar: Tack! Det är inte så svårt, prova mitt tips med sprayflaska- det underlättar!
Tokyoyo

6 Freedomtravel:

skriven

Ser gott ut och kul att göra själv! Jag har alsrig gjort egna, men gillar att äta det på den vietnamesiska restaurangen Nem Nem Quan på söder i Stockholm.

Svar: Det är ju så gott! (speciellt på restaurang såklart). Är verkligen aldrig i Sthlm, men har en massa bra ställen att besöka när jag far dit. Få kolla in Nem Nem Quan också.
Tokyoyo

7 Alva:

skriven

Åh såg underbart ut!

8 Liza & Alicia:

skriven

Har i princip aldrig smakat vårrullar, har tyckt att dom sett lite halvsnuskiga ut, men dom vietnamieska såg faktiskt riktigt goda ut! Kanske blir en måltid bestående av det framöver! :)
Kram Liza

9 Hanna:

skriven

Fin blogg :)

Svar: Tack! Kul att du hittat hit!
Tokyoyo

10 vardagskonst:

skriven

Herregud vad det där såg gott ut. Måste provas!

http://odalisquemagazine.com/blogs/vardagskonst

Svar: Supergott, prova!
Tokyoyo

11 seamonster.blogg.se:

skriven

Ser riktigt riktigt gott ut!!

Svar: Det är det också, väl värt att testa!
Tokyoyo

12 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

mums

13 Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.:

skriven

åhh så gott! måste prova att göra någon gång! ^^

14 Lovisa:

skriven

Mysig blogg å himla gott med vårrullar. Var i Tokyo för 3 veckor sen. Det var första gången, men inte sista. Älskar staden! :)

Svar: Tack, vad kul att du hittat hit!
Underbart! Kom själv hem för 8 veckor sen.. Tokyo är en magisk stad!
Tokyoyo

15 ida:

skriven

Åh så gott! Ska prova att göra de vegetariska!

Svar: Gör så! Har gjort med rökt tofu, vilket blev väldigt gott. Så om du får tag på det så prova gärna.
Tokyoyo

16 sandra:

skriven

åh jag älskar vietnamesiska färska vårrullar!! Det bästa som finns :D och det är nyttigt också!! hehe

Kommentera här:

Web Analytics