Rå fisk i Tokyo

 
Som ni säkert förstår så blir det en hel del sushi när vi är i Japan. Kaitenzushi (rullbandssushi) är snabbt, enkelt, billigt och gott men att gå till lite finare sushi-ställen är något jag verkligen rekommenderar. Vi hittade ett jättebra ställe i Akasaka, i närheten av vårt hotell, som vi åt på flera gånger. Itamae Sushi. I Tokyo finns det väldigt många ställen som serverar bra sushi, och det behöver inte bli så särskilt dyrt (men det kan såklart också bli väldigt dyrt om man nu skulle vilja det). 
 
Maguro (tonfisk) och kappamaki (makirulle med gurka)
 
 
Att beställa direkt av sushi-kockarna och sedan få sushibit efter sushibit, eller en hel sushi geta ("bricka" i trä) fylld med nygjorda nigiri och maki, är något av det bästa jag vet! 
 
 
På många sushi-restauranger kan man, förutom sushi och sashimi, få tillagad fisk och olika typer av sallader och smårätter med fisk och skaldjur i. Vi åt en färsk vårrulle (nama harumaki) med tonfisk som var så himla god! (vi beställde en till som avslutning, så god var den!)
 
Ika (tioarmad bläckfisk), saamon (lax), ama ebi (söt, rå räka), ebi (japansk räka)
 
Finns det något godare än riktigt bra Tokyo-sushi? Jag tror knappt det! 

1 KassandraPalma:

skriven

härliga bilder!

Svar: Tack!
Tokyoyo

2 Mikaela♥:

skriven

Allt ser så gott ut och jag älskar verkligen sushi!

3 Emelie:

skriven

Vackra bilder!

Gillar särskilt den fjärde (stående med sushin i underkant och sushikocken i övre).

Svar: Tack Emelie!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics