Meiji Jingu

 
Dag 5 i Tokyo tog vi oss till Harajuku för att besöka Meiji Jingu. Precis väster om Harajukustationen ligger ett stort skogsområde där en stor grusväg leder hela vägen in till helgedomen som uppfördes 1920, tillägnad Kejsar Meiji och kejsarinnan Shōken. Vi var faktiskt där även 2010.
 
 
På vägen in till helgedomen, mitt i skogen, finns dessa sake-tunnor som skänkts till Meiji Jingu. Det finns också flera backar med öl! En välidgt populär plats för turister att fota. (^__^)
 
 
Det är en bit att gå, men väl värt det. Skogen är verkligen en oas med sjungangde fåglar och jättehöga träd, mitt i storstadsvimlet. På vägen passerar man flera torii, japanska traditionella portar, och precis innan man kommer fram till helgedomområdet så finns Japans största torii - 12 meter hög och gjord av 1500 år gammal cypress. Verkligen imponerande!
 
 
Just när vi var där visades en utomhusutställning om kejsarinnan Shōken och hennes arbete, då det i år är 100 år sedan hon dog. Det var en massa att läsa och fanns också bra med information på engelska då Meijihelgedomen är väldigt populär hos turister.
 

Det var ganska mycket besökare när vi var där, trots dåligt väder. Både japanska och utländska turister besöker helgedomen, men även troende japaner som ber om lycka och välgång. 
 
 
I det lilla "huset" finns en temizuya (tvättfontän) där besökarna tvättar händer och mun innan man går fram till helgedomen. På bilden till höger står det omikuji, vilket är "lycko-förutsägelser" (fortunes) som varierar från välsignelser till förbannelser.  
 
 
Har man tur (eller besöker Meijihelgedomen på en helg) kan man få se en bröllopsprocession. Vi har lyckats se brudpar vid flera besök, det är verkligen vackert! Man kan också köpa en ema, en liten träskylt där man skriver ner sina böner önskningar. 
 
 
Förutom huvudbyggnaderna finns en museibyggnad, utställningshall, musik och dans-byggnad och trädgård på området. Dessa har vi inte hunnit besöka, men de kan vara värda att kolla upp vid ett besök till Meiji Jingu.
 

1 madabouttea.se:

skriven

Åhhh!!! Avis avis avis avis :3

Svar: ;)
Tokyoyo

2 Sandra:

skriven

Häftigt :)

3 Madeleine:

skriven

å jag är så galet avis!! vill verkligen åka dit någon gång

4 Matte:

skriven

Japp, mycket trevligt ställe. Vi försöker alltid besöka Meiji Jingu på lördagar då det verkar vara mest chans för bröllop. Går med en rasande fart och på en timme eller två hinner man se åtskilliga par bli ett. Från dec 2013:
https://farm8.staticflickr.com/7295/11133188216_0879a0025f_h.jpg

Svar: Vi har nog inte varit där sen 2010 (eller kanske 2011 minns inte just nu) så det var ett kärt återseende. Brukar försöka besöka turistställena på vardagar, för att slippa trängas. Men har lyckats få se bröllop ändå. ;)
Tokyoyo

5 Matte:

skriven

Har varit där både i Sakura och Momiji-säsong på lördagar, men det har aldrig varit knökat faktiskt, snarare avspänt lungt. Favorit. Det mesta är nyuppbyggt så sent som 1958, (kriget tog det mesta) men ser äldre ut som många platser i Tokyo.
Det här bröllopet i Kyoto, Higashiyama var lite annorlunda: :)
https://farm6.staticflickr.com/5517/11837668475_73e4226e9b_h.jpg

Svar: Ja, restaurerat eller nybyggt 1958. ^__^) Typiskt Japan, och lite svårt att greppa för en konservator (som jag!). Men jag gillar tänket.
Tokyoyo

6 sandija-döv-adopterad-fotografi:

skriven

härliga bilder! ;D

7 Annika:

skriven

Fina bilder :)

Kommentera här:

Web Analytics