Kväll i Akihabara

Akihabara, Tokyo, september 2013
 
Nu har det redan gått 3 månader sedan vi kom hem från Japan, helt galet så fort tiden går! Å andra sidan har vi hunnit med både jul, nyår och Kai har varit i Kina två gånger. Längtar tillbaka till Tokyo typ varje dag, tittar på bloggar, foton och drömmer mig tillbaka. Det blev ett avbrott i min "rapportering" om resan, men nu framöver tänker jag gå igenom lite mer foton (jag har typ 2500 foton, dock osorterat!) från resan och visa vad vi gjorde i mitt hjärtas stad!
 
 
Neon, övergångsställen och Tokyo-puls
 
Vi bodde ju i Shinjuku så det blev många kvällar där, framförallt i Shinjuku Sanchōme. Men vi tog oss också till Akihabara, himmelriket för otakus, manga-, anime- och tvspelstokiga! Att hänga i Akiba (som stadsdelen också kallas) när solen gått ner kan vara väldigt mysigt, med alla neonskyltar och tjusigt klädda inkastare till olika maid-caféer som springer runt. Men nattlivet är ingen hit. Många större varuhus och elektronikkedjor har öppet till 20, men det varierar och mindre butiker stänger tidigare. Undantag finns ju också, vissa har öppet längre- exempelvis Donki (Don Quijote, butikskedja som har ALLT och är värd ett eget inlägg!). Arkadhallarna har oftast öppet längre, och det finns ju ställen att äta och dricka på men inte i samma utsträckning som i exempelvis Shibuya eller Shinjuku. Under vissa tider är biltrafiken avstängd på huvudgatan, och man kan strosa fritt även mitt i gatan.
 
 
Bakgata i Akihabara
 
Sista september, efter att vi varit vid Mumincaféet och ätit kaitenzushi vid Tokyo Dome City, tog vi oss till Akihabara och bara gick runt och tittade på allt och alla. Massa spännande människor, extremt mycket elektronik, roliga och tokiga prylar och affärer.
 
 
Skyltar, UFO-catchers och jidouhanbaiki (dryckesautomater)
 
Förutom huvudgatorna, där de största varuhusen och game centren är belägna, finns det en massa smågator med alltifrån maid caféer och arkadhallar till bok- och elektronikaffärer. Här kan man hitta butiker specialiserade på lysknappar, grenutag och olika sladdar, retrospelsaffärer och butiker med prylar och samlarfigurer. Lite överallt finns tyvärr också barnförbjudna filmer, böcker och figurer. Här finns som sagt allt!
 
1 Lotten:

skriven

Jättekul när du berättar mer om din resa! ^^ Har börjat planera egen resa dit men har långt att gå innan jag har en vettig budget :/ Vilken stadsdel bodde ni i förra gången ni var där och hur tycker du det och Shinjuku skiljde sig från varandra? Pris, område osv

Svar: Vad kul att du gillar inlägget, och att du kommenterar! (^_^)
Detta var faktiskt första gången vi bodde på hotell i Tokyo. Sist bodde vi hemma hos en kompis och innan hade vi ju lägenhet i Shin Matsudo. Har bott på två olika hotell i Shinjuku (kabukichō och lite närmare businessdistriktet), i Osaka och Kyoto. Tokyo var dyrast men det finns prisvärda hotell, absolut!
Johanna

2 Frallan:

skriven

Snygga bilder från Akihabara. Själv har jag bara varit där på dagtid. Fick känslan då att det skulle vara dött på kvällarna men det verkar ju inte vara fallet.

3 Marie Bergman:

skriven

Gud vad härligt med så mycket färger!! =)

Kommentera här:

Web Analytics