KitKat - butik i Tokyo

KitKat jordgubb ("vuxen sötma"- står det, kanske mindre söt..?)  *  Halloween-Kitkat med pumpa
 
För bara nån vecka sedan öppnade en butik helt inriktad på kexchokladen KitKat i Ikebukuro i Tokyo- KitKat Chocolatory! I Japan är det jättepopulärt med KitKat, det finns en massa olika sorter och smaker och japanerna, som älskar säsongsinriktade produkter, har såklart också ett flertal säsongs- och "limited edition"-KitKat.
 
Här är en video från butiken i Tokyo, från en av många Japan-youtube'are: Sharla.
 
 
Jag själv kan tyvärr inte äta varken KitKat eller Pocky (de kanske mest kända japanska godsakerna här i Sverige) eftersom det är kex-chokladgodisar. Men Kai gillar dem!
 
Under vår senaste resa köpte jag en söt rosa KitKat med jordgubbssmak och gav bort. Kai köpte även påsar små KitKat med mörk choklad (tydligen supergoda) och en orange halloweenspecial med smak av pumpa (som inte var nån hit). Tidigare har vi köpt sakura, grönt te m.f. Och såklart de "vanliga" med mjölkchoklad. Men det finns hur många sorter som helst, det varierar beroende på var i Japan man är och vilken säsong det är. Dessa hittade vi på flygplatsen när vi skulle fara hem:
 
 
De rosa med smak av sakura och grönt te och den fina Fuji san-boxen från Kyoto (med smak av blåbärs-cheesecake) är så himla fina!
 

1 Koffe:

skriven

Jösses visste inte att det var så populärt där borta.. Men god smak har dom allt. Kitkat är ett av mina favorit kexchoklad :)

Svar: Jo, KitKat är nog en av de mest populära "godisarna" i Japan. Här hemma är ju Pocky SÅ väldigt japanskt, men KitKat är mycket mer populärt skulle jag säga.
Johanna

2 johanna:

skriven

så kul grejer det finns!

3 linnea:

skriven

hehe, har han provat wasabi kitkat? Det är udda!!

Svar: Ne jag tror inte det.. ska fråga! Har du?
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics