Dagens

 
Ja hade jag kört en "dagens" här på bloggen hade det inte blivit någon outfit, utan istället foton på dagens lunch eller middag! 
 
Helgen bjöd på ett snabbt besök i Göteborg, där det fick bli obligatorisk shopping av matvaror från Asien. Jag hittade en vegetarisk dashi gjord på konbu (brunalg) som jag såklart var tvungen att testa! Det blev vegetarisk miso ramen, med glutenfria risnudlar till mig, både till middag igår och lunch idag. Verkligen supersmarrigt!  

KitKat - butik i Tokyo

KitKat jordgubb ("vuxen sötma"- står det, kanske mindre söt..?)  *  Halloween-Kitkat med pumpa
 
För bara nån vecka sedan öppnade en butik helt inriktad på kexchokladen KitKat i Ikebukuro i Tokyo- KitKat Chocolatory! I Japan är det jättepopulärt med KitKat, det finns en massa olika sorter och smaker och japanerna, som älskar säsongsinriktade produkter, har såklart också ett flertal säsongs- och "limited edition"-KitKat.
 
Här är en video från butiken i Tokyo, från en av många Japan-youtube'are: Sharla.
 
 
Jag själv kan tyvärr inte äta varken KitKat eller Pocky (de kanske mest kända japanska godsakerna här i Sverige) eftersom det är kex-chokladgodisar. Men Kai gillar dem!
 
Under vår senaste resa köpte jag en söt rosa KitKat med jordgubbssmak och gav bort. Kai köpte även påsar små KitKat med mörk choklad (tydligen supergoda) och en orange halloweenspecial med smak av pumpa (som inte var nån hit). Tidigare har vi köpt sakura, grönt te m.f. Och såklart de "vanliga" med mjölkchoklad. Men det finns hur många sorter som helst, det varierar beroende på var i Japan man är och vilken säsong det är. Dessa hittade vi på flygplatsen när vi skulle fara hem:
 
 
De rosa med smak av sakura och grönt te och den fina Fuji san-boxen från Kyoto (med smak av blåbärs-cheesecake) är så himla fina!
 

Typiskt!

 
Typiskt Japan- trafik och vägarbetskoner med söta figurer på. Detta är en vanlig syn i Tokyo, avspärrningar och varningar framförs ofta av söta djur och andra figurer. Dessa sötingar hittade vi vid sidan av vägen vid akvariet i Osaka. (Hade desa stått i Sverige hade de nog bliit stulna direkt, men det förstår man ju nästan)
 
Mer om Osaka-vistelsen kommer framöver. Kolla in fler inlägg från senaste Japan-resan här.
Web Analytics