Shibuya crossing

Innan det slår om till grönt. Kväll i Shibuya, Tokyo, oktober 2013
 
Ett ställe på många Japan-intresserades önskelista över besöksmål är Shibuya! I Shibuya finns jättemycket shopping, bland annat världskända shoppinggallerian Shibuya 109 (ichi-maru-kyū, vilket betyder 1-0-9). Det finns också massor av restauranger, caféer och uteliv. Förutom 109 och kanske Hachiko, den lilla hundstatyn utanför Shibuya stationen, så är nog Shibuya crossing mest känt. Alltså, "det där jättestora övergångsstället" som alltid visas i filmer och på foton när man ska porträttera Tokyo.
 
Jag gillar att gå mitt i vimlet, eller bara stå vid sidan av och titta på alla människor. Annars har man väldigt bra utsikt över övergångstället uppifrån Starbucks mittemot Shibuyastationen. Det tycker dock många andra också, så det kan ta lite tid att få en plats. Man kan alltid smyga upp och titta och fota lite snabbt, som vi gjort tidigare år. Senast fick vi dock en plats vid fönstren och kunde spana ut över Shibuya crossing i sällskap av lite fika. (Det finns också en del restauranger med utsikt, men det känns inte lika troligt att få ett bra bord där, i och med att man oftast inte kan välja placering själv.)
 
 
Från stationssidan, utsikt mot Starbucks (i den stora byggnaden) - Från Starbucks i Tsutayabyggnaden
 
Bästa utsiktsplatsen för fika! - Macha latte (latte på grönt te)
 
Alla (inkl. Kai) står och väntar tålmodigt innan det blir grönt, då väller det ut människor från alla håll!
 
Finast är det på kvällen, alla ljus och neonskyltar som lyser upp- nästan ljust som på dagen.
 
Ska du till Tokyo, så får du bara inte missa ett besök i Shibuya och minst en promenad över Shibuya crossing. Många affärer har öppet riktigt sent, så man kan shoppa typ när som helst och njuta av Shibuya under kvällstid. För mig så är det detta jag tänker på när man pratar om Tokyo-pulsen. Alla människor, ljus och video- och ljuduppspelningar överallt!
 
1 teresian:

skriven

Jag blir så sugen på macha latte när jag läser detta! För den som tycker att trängseln är för stor på Starbucks så kan jag tipsa om ett fik som ligger på andra våningen i huset till vänster om Tsutaya-huset. Utsikten är inte lika rakt på övergångställena, men har man tur och får ett fönsterbord har man ändå rätt god överblick! ^^

Svar: Bra tips! Kanske får fixa en macha latte hemma, har massa macha (haha) men har inte gjort latte innan.
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics