Origami och julstök

 
Idag fick jag ett meddelande från någon som önskade köpa några par origamiörhängen att ge bort i julklapp så då blev det till att vika små "självstängande" askar av japanskt papper. Det är lite tidskrävande, men väldigt terapeutiskt att noga vika, trycka och fixa ihop. Vilket gör att jag verkligen gillar origami, jag älskar ju att pilla och fixa med smågrejer. 
 
Förutom att kolla lite i mina origamiböcker så varvade jag vikandet med tvättning, packning och receptletning. Imorgon far vi nämligen på julturné, dvs. först till min familj i Norrköping (och firar lillebror som fyller 20 år!) och sedan neråt igen till Öland för jul med Kais familj. Hoppas såklart på att hinna med lite sushi och anime under julledigheten också. 
 
 
Besök gärna min ->tictail-butik<- där jag säljer handgjorda örhängen i form av små origamitranor.  
 

Förberedd på Tokyo

 
Även om vi varit i Japan 4 gånger redan, totalt över 19 veckor, så är det alltid spännande att planera resor, utflykter och att läsa på om tempel, trädgårdar och områden att besöka- i olika guideböcker. Eftersom att det kan vara dyrt att uppdatera sin bokhylla inför varje resa, och man kanske inte vill köpa mer än en eller två böcker så är det superbra att gå till biblioteket och kolla vad som finns där. Biblioteken brukar uppdatera sitt utbud och köpa in nya och olika guideböcker, åtminstone de bibliotek jag varit på. Dessa tre (relativt nyutgivna) böcker lånade jag för några veckor sedan och som ni ser (på mina rosa märklappar) har jag hittat flera spännande avsnitt och tips inför vår Japanresa i vår.  
 
Lite av vår samling böcker om Japan och japanska.
 
Som ni ser har vi redan "Japan" från första klass reseguider och flera guideböcker om Tokyo, men de flesta köpte vi innan vi for dit 2010, så lite har hänt den dess. Dessutom är det alltid kul att få nya tips och jämföra vad de olika guiderna fokuserar på för områden och specifika besöksmål. 
 
Så kolla gärna vad som finns på biblioteket innan du köper dig en eller flera guideböcker, gratis är ju gott! Det har också varit ett superbra sätt för oss att hålla oss lite mer uppdaterade utan att behöva byta ut/förnya de böcker vi redan köpt.
 
(psst.. det brukar också finnas japanska kokböcker och sushi-böcker på matboksavdelningen)

Smarriga strumpor!

 
För ett tag sedan hittade jag dessa mumsiga sushi-strumpor, och påmindes nu igen om dem i senaste avsnittet av Cooking with Dog. Så nu tipsar jag er! 
 
Ok, de kanske inte är så jätteroliga när man väl har de på sig (förutom masuzushi-strumporna med lax, här ovanför). Men hur snyggt skulle det inte bli i strumplådan om man bara hade sådana strumpor?! Så ja tack, tomten. I år önskar jag mig dessa smarriga strumpor! 
 
 
Ett måste såklart, för mig som älskar sushi! Hade du velat ha dessa sushi-strumpor?
 
- bilderna är från otakumode.com- 
 
Web Analytics