Tips på Anime

 
Tyvärr är jag ingen duktig anime-tittare. När jag väl sätter mig in i en serie är jag ofta fast, och filmer (ex. Ghibli) älskar jag, men att börja titta på något nytt tar liksom emot. I veckan började vi i alla fall att titta på en ny anime, nämligen Tamako Market (tyvärr finns bara 12 avsnitt), och nu vill jag fortsätta se på bra serier. Så jag tänkte att ni läsare kanske har tips till mig?
 
Jag gillar slice of life anime, gärna med mycket fokus på miljöer- typ Tokyo eller japanska landsbygden. Mat är ju ett av mina största intressen, och Yakitate Japan är min favoritanime, så fokus på mat är också av intresse. Vi har börjat spana lite på Non Non Biyori, Minami-ke och Ben-to men jag fastnade inte direkt för någon av dem.
 
Så nu vill jag ha alla era tips på anime, hit me! 
 

Bloggvännerna

I måndags fick jag denna fina kommentar från Emelie:
 
 
Då kom jag att tänka på att jag ju kanske borde nämna mina "bloggvänner", alltså dem jag länkar till uppe i menyn (eller i sidomenyn under länkar om du läser bloggen via mobilen). När jag gjorde om designen lade jag till dem där, men har inte berättat om dem förut. Där finns i alla fall några fina bloggvänner, så kolla in dem! 
 
I nya designen finns också bild-länkar till vänster, i sidomeny. Till de senaste Japanresorna och så Japan- och sushiguiden. Och såklart bloglovin'. Missa inte heller dem! Efter varje inlägg finns också en "dela"-knapp, om du gillar något inlägg så får du jättegärna dela det på Facebook. 

Tokyo dag 6

 
Vår sjätte dag i Japan tog vi oss till Ikebukuro, en stadsdel i nordvästra delen av "Tokyo", där vi faktiskt inte varit sen vi pluggade i Tokyo 2010
 
 
I Ikebukuro finns bland annat Otome Road, ett område (gata) med en massa anime och manga som vänder sig till otome, vilket är kvinnliga otakus (typ "nördar" på japanska). Här finns mycket som också finns i Akihabara, men med fokus på tjejernas intressen.
 
 
Vi shoppade lite, hängde och spelade i arkadhallar och njöt av solen. 
 
 
En av anledningarna till att vi tagit oss till Ikebukuro, förutom det faktum att vi inte varit där på jättelänge, var att vi såklart måste besöka KitKat Chocolatory! En liten butik som endast säljer olika exklusiva utgåvor av KitKat, som jag skrivit om tidigare
 
 
Tyvärr tål jag ju inte KitKat, eftersom det är en sorts kexchoklad, men Kai köpte alla sorter som fanns (vilket var 4 olika). Man fick endast köpa ett visst antal KitKat per person, och när man ställde sig i kön så fick man en liten "meny" för att veta vilka smaker som såldes just den dagen. Väldigt typiskt Japan
 
 
Efter Ikebukuro tog vi oss till Hamarikyu Teien, en tjusig park en bit söder om Tokyo-stationen
 
 
Vi kom dit ganska sent så det fick bli ett relativt snabbt besök.
 
 
 
Det var en väldigt vacker park med massor av pioner och blåregn som blommade! Något jag älskar med Tokyo är kontrasterna, en stillsam park precis mitt bland skyskraporna. Underbart! 
 
 
Lagom till att parken stängde började solen gå ned så vi skyndade oss mot Tokyo Tower, som vi inte heller besökt sedan 2010.   
 
 
Besöket därifrån kommer dock i nästa Japan-inlägg. Så håll utkik! 
 
Web Analytics