Utflykt till Nara

 
 
När vi var i Osaka passade vi på att även göra dagsturer till bland annat Nara och Kyoto.Vi tog tåget från Osaka och spenderade en dag med att vandra omkring i Nara. 
 
 
 
 
 
Nara var Japans huvudstad under 700-talet (innan huvudstaden flyttades til Kyoto) och är känt för Todai-ji templet med Daibutsuden, världens största träbyggnad där också världens största bronsstaty av Buddha finns.
 
 
 
 
Nara är också känt för sin park där tusentals halv-tama hjortar strövar fritt. Överallt finns det små stånd där man kan köpa kex att mata hjortarna med, men se upp med fingrarna! Så fort Kai köpt en hög med kex blev han i princip attackerad av hungriga hjortar. 
 
 
 
 
Selfie med hjort
 
 
 
 
 
Det finns verkligen en massa tempel och helgedomar att besöka i Nara, men en dagstur med mycket promenerande räckte för att hinna se ett flertal tempel, hjortar och massa fina små gränder och hus. 
 
Mycket trappor och promenerande blir det!
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Vi besökte också en väldigt fin trädgård och ett litet museum, åt god mat inne i Nara Park och köpte lite souvenirer med hjort-tema innan vi åkte tillbaka till Osaka
 
 
 
Vacker trädgård  *  Munk utanför stationen
 
 

1 filippa:

skriven

sv: ja den va helt galen men god!
koreansk bbq va underbart att äta! första gången men antagligen inte den sista! :)

Svar: Vad kul, men då förstår jag att det inte är sista gången. Så himla gott!
Johanna

2 Tokyo-Kitsune:

skriven

Fina bilder :) perfekt souvenir också! Jag köpte en nyckelring och en kylskåpsmagnet därifrån i form av "shikas", använder båda idag, så söta!

Grattis på födelsedagen också! :) 5 min innan det slår över till onsdag ;)

// Emelie

Svar: Men tack, för beröm och grattis! Eller hur, älskar att köpa strumpor i Japan. Man vet ju att de garanterat kommer användas!
Johanna

3 lovisa:

skriven

så avis! (!!) vill också! (!!!)

Svar: Hihi, det var riktigt fint i Nara! Nu är vi i Tokyo och har det superbra!
Johanna

4 Milla:

skriven

Åh så mysigt!! :)

Kommentera här:

Web Analytics