Umeda Sky Building

Efter att besökt Osaka slott (och även ett museum i närheten) tog vi oss mot Umeda Sky Building, ett av Osakas mest kända landmärken och utsiktstorn. 
 
 
 
 
 
Vi hade tur och råkade komma dit just som solen skulle gå ned, och det var helt smockat med folk som stod och tittade på och fotade solnedgången. 
 
 
   

Utiskten var helt otroligt vacker, och vi var väldigt glada över att hinna få se staden både i dagsljus, skymning och sen i mörker. Hela Osaka förvandlades och det ser så coolt ut med alla upplysta byggnader överallt. 

 
 

Uppe på utsiktplattformen finns en liten hörna där kärlekspar kan "låsa fast" sin kärlek i staketet
 
 
 
 
 
 
Jag rekommenderar abosolut ett besök uppe i Umeda Sky Building och takterassen (The Floating Garden Observatory). Ett besök kostar ¥700 (ca 45 kr) och jag tycker att det är vackrast vid solnedgången eller på kvällen när det är mörkt!
 

1 Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥:

skriven

Vars har ni bott dom gånger ni varit i Japan? :) Funderar på att åka dit men vet inte vars man ska bo och sådääär, har du något tips? ^__^

Svar: Vi har bara bott på hotell under senaste resan. Första gången pluggade vi ju och bodde i en liiiiten lägenhet utanför Tokyo, andra gången hos en kompis i Hamacho. Alltså, det beror lite på var man vill vara, tunnelbanan slutar gå kring 24 så då är det ju bra att bo där man tänt hänga om kvällen/natten. Shibuya och Shinjuku är poppis pga. nattliv och såklart dyrare (men hotell finns ju i alla prisklasser!) Senast bodde vi på två olika ställen i Shinjuku. Det tyckte jag var väldigt bra! Denna resan bokade vi så sent så utbudet av hotell var ju sämre, vi ska bo i Akasaka. Tror det blir kul!
Johanna

2 Tokyo-Kitsune:

skriven

Gud vilken fin solnedgång! Verkligen jättehärliga bilder! :)

// Emelie

Svar: Tack Emelie! Ja helt otroligt vackert. Och kul att få se nåt "annat" än utsikt över Tokyo faktiskt (i-landsproblem javisst!). Gillade byggnaderna i Osaka massor!
Johanna

3 Camilla:

skriven

Snygga bilder!

Ja, det är stuvad pumpa i matlådan. Ska försöka lägga upp receptet på detta snart i bloggen!

Svar: Tack!
Mmm.. låter gott! Ser fram emot recept.
Johanna

4 Ida:

skriven

Häftigt! Älskar sånna där ställen där man kan sätta fast kärlekshänglås :3

Svar: Haha, ja det är lite sött!
Johanna

5 Milla:

skriven

Wow! Så fint. Får jobba på min höjdrädsla innan jag åker till Osaka :)

Svar: Ja, det är ju en bit upp. Hihi
Johanna

6 linnea:

skriven

Nu är det inte långt kvar. Taggad? jag har googlat järnet på tokyo inför denna turen, vilket vi knappt hade hunnit innan sist. Vad ska ni hitta på när ni är där? Några roliga turer? Jag har faktiskt ändrat och åker redan på onsdag, tyvärr inte av så roliga anledningar men det blir ju åtminstone en dag längre i tokyo :)

Hur tycker ni att det brukar gå med vegetarisk mat förresten? För din sambo är väl vegetarian va? Det är typ det jag ser framemot minst, visst det finns god mat som är vegetarisk men alla restauranger funkar ju inte så bra :/

Kommentera här:

Web Analytics