Tokyo Sky Tree

 
En dag besökte vi Tokyo Sky Tree, världens högsta torn (och näst högsta konstruktion) som ligger i Sumida- rakt över floden från Asakusa. Tornet öppnades i maj 2012 men började byggas redan i slutet av 2008 och när vi var där 2010 och 2011 kunde man följa byggandet. Innan vi for hem i april 2010 hade de just nått 338 meter och gått om Tokyo Tower som den högsta konstruktionen i Japan
 
Nere vid tornets bas, hej till en glad japansk turist!
 
Det var ganska lång kö, trots att vi kom tidigt. Men det gick ändå fort- japansk effektivitet!
 
 
Sky Tree är hela 634 meter högt, och som besökare fick man möjlighet att se på utsikten från Tembo Deck på 350 meters höjd. Dessutom finns ytterligare en våning på 450 meters höjd, Tembo Galleria, vilket är ofattbart mycket högre än de torn och utsiktsbyggnader vi varit i innan i Tokyo. Anledningen till att tornet är just 634 meter högt tycker jag är så fin, på japanska kan 6-3-4 nämligen uttalas mu-sa-shi och det är tänkt att påminna om den gamla Musashi provinsen som bland annat omfattade området där Tokyo Sky Tree nu står.
 
Trots att solen stod högt så var skuggan väldigt lång!  *  Framför orienteringskartan
 
 
 
 
Utsikten var helt otrolig! Man såg så långt att de byggnader längst bort bara blev suddiga pga. dis, trots att det var bra väder. Jag älskar att se Tokyo från ovan (såklart andra städer också), och Kai är bästa guiden som har koll på alla kända byggnader och landmärken. Gillar att det finns så många olika utsiktsplatser runt om i Tokyo så att man kan se staden från olika håll! 
 
 
 
 
 
Interaktiva displayer med info och utsiktfoton över Tokyo dag- och nattetid. Fint att få "se" båda.
 
På 450 meters höjd finns Tembo Galleria, en glastunnel som lutar uppåt, så att man leds runt hela tornet med fantastisk imponerande utsikt!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällstid lyser tornet upp vilket är väldigt vackert, det finns två olika "mönster" och färgen på lamporna kan variera. Framåt kvällen var vi i Asakusa och därifrån syns Sky Tree väldigt bra!
 
 
 
Ett besök i Tokyo Sky Tree kostar ¥2060 (ca 135 kr) för Tembo Deck på 350m och vill man åka upp till Tembo Galleria 100m högre upp så köper man en tilläggsbiljett för ¥1030 (ca 68 kr). Den biljetten köps uppe i tornet, så man behöver inte bestämma sig direkt, vilket är bra om man är osäker på hur man klarar höjden. Vill man inte åka upp i Sky Tree finns Sky Tree Town med en massa butiker och restauranger precis i anslutning.
 
1 Milla:

skriven

Så himla häftigt!! Men jag är nog alldeles för höjdrädd för att klara av det, än så länge i alla fall..

Svar: Ja, det är högt! Jag är inte alls höjdrädd men tyckte ändå det kändes liite skakigt att vara så högt uppe och titta ner!
Johanna

2 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Vilken utsikt WOW! Har jag helt missat..får ta nästa gång jag reser till Tokyo

Svar: Ja, grymt fint! När var du där senast? Det har ju inte varit öppet jättelänge.. detta var fösta gången som vi kunde åka upp. Men du borde ha sett det i alla fall...?
Johanna

3 Emelie:

skriven

Jag åkte faktiskt aldrig upp i Tokyo Sky Tree när jag var där, även om jag såg all invigningshysteri på tv :) ska se till att åka upp där nästa gång jag är i Tokyo! Precis som du såg jag när Tokyo Sky Tree byggdes 2010, så det är extra häftigt :)
Köpte ni någon kul souvenir? :)

// Emelie, Tokyo-Kitsune

Förresten, får jag lägga till dig på facebook? :)

Svar: Ah, inte?! Det var väl massa kö och förköp då har jag för mig. Ne, ingen speciell souvenir. Kollade, men det var mycket kakor (som jag inte tål), dricka och grönt te-burkar till överpris.
Vad kul, minns att vi åkte tåg förbi då och då och såg hur högt de byggt.

Do it!
Johanna

4 Linnea:

skriven

Åh, vad häftigt!

5 Evelina:

skriven

Herreguuud va stort det är! Sinnessjukt. Hur hittar man någonting där? Haha xD

Har du varit något i Kyoto btw? Jag hade gärna velat åka dit och undrar om du hade några tips för vad man borde se och så? :3

Svar: Ja, stort är det. Har varit i Kyoto två ggr. Senast i oktober, håll utkik på bloggen så kommer ett inlägg om några dagar!
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics