I Kamakura

Idag tog vi oss till Kamakura, ca en timme utanför Tokyo. Tydligen är Obama i Tokyo, så vi slapp alla avspärrningar och fick njuta av jättefina tempel och helgedomar istället! 
 

Vi gick omkring i över 8 timmar, så vi är riktigt trötta (en intensiv Tokyo-vecka har också gjort sitt till!). Bjuder på några foton från instagram. Heter kjforsberg, om ni vill följa mig där! 
1 Emma:

skriven

Underbart att få vara i japan igen! Jag åker igen i juli och kan knappt vänta!

Jag är lite nyfiken och skulle gärna se mera bilder - får man be om ditt instagram namn så man kan följa dig där? :D jag heter luinlote där och även jag har lite japan foton upplagda. ^^

Svar: Självklart! Instagram: kjforsberg

Kul att du ska dit igen! Kommer såklart upp massor av foton från resan på bloggen, men eftersom vi är här en så kort tid vill jag inte lägga tid på att föra över/sortera/redigera foton än. (>__<
Johanna

2 linnea:

skriven

Va tiden rinner på alltså, kikade på dina instagrambilder, fina! Känns som vi har gjort lite samma saker, vi har med varit i hikarie, mori tower, sett på sakura, goverment building, sett popcornkön (wtf liksom xD), öl på yebisu museet bland annat. Kamakura tänkte vi nog ta på måndag! Var det lika fint som det ser ut på bilderna? :) har ni några roliga planer för helgen? :) heja det fina vädret med!

Svar: Eller hur?! Men känns som man hinner rätt mycket också, när man går typ 8 timmar om dagen. Har ni varit i Sky Tree? Rekommenderas!
Kamakura var riktigt fint! Hade inte varit där innan, och förstår inte varför.. jättebra!
Helgen bjuder på träff med japanska bekanta, "min" familj och några vi träffade förra året. Sen mer Tokyo! Ni?
På tisdag far vi dock hem igen.
Johanna

3 linnea:

skriven

Jo verkligen! William går ju i skolan lite så vi har några timmar mindre, vi har tagit det ganska chill med men ändå så känns det som att vi hunnit med en del, och fötterna gör ju definitivt ont ;b har sett mycket bostadsområden & besökt nya områden :) William har nyligen varit uppe i sky tree så får nog bli en annan gång men lägger det på minnet :) ser framemot kamakura!
Låter som en mysig helg! Vi tänkte nog hänga lite i inokashira park/kichijoji(?) & shimokitasawa imorgon fm. Längre har vi knappt tänkt :)

Avokadosushin såg förresten helt fantastisk ut !! Var den det? :D

4 Milla:

skriven

Så fint! Måste åka till Kamakura igen snart :)

5 linnea:

skriven

Hoppas sista dagen på resan varit fantastisk! Tänkte höra om du har något tips på sushirestaurang som har åtminstone några vegisalternativ? :) vill ju med äta sushi :)

Svar: Ja, vi har haft det sjukt härligt! Hmm.. vego är inte alltid så bra på sushi. Men kaitenzushi är ju ofta enkelt. Rullar brukar funka bra, tamago (ägg), inari (tofu) och avokado finns ofta. Kampyo, kappa (gurka) m.m. i rullar. Provade lite olika men fastnade för Itamae i Akasaka, där vi bor. De hade en jättgod vegetarisk futomaki (tjock rulle) med bla. avokado. Mmm!
Johanna

6 linnea:

skriven

Blev i japan en vecka längre och en himla tråkig upptäckt är att varken inari eller omeletten är OK, bägge innehåller dashi :( frågade på tre sushiställen och två fristående japaner sa samma sak, deppigt.

Tror tyvärr att ni inte hittade shojin i Kamakura heller, eller åt ni bredvid ett tempel och betalade 1800 yen för ett set? Isf var det återigen dashi i. Vi frågade turistinformationen på stationen & de hänvisade dit men när vi frågade på plats (som den stackars paranoida vegetarian jag är ;) så hänvisa restaurangen oss vidare till kitakamakura (?) och sa att det var enda med riktig shojin. Blev betydligt mkt dyrare och inte så gott som det kosta.

Japan är ändå rätt deppigt för en vegetarian. Fast vi har IAF hittat tre (!!!) vegan ramen!!

Kommentera här:

Web Analytics