Kaze Tachinu

Den senaste av Studio Ghiblis filmer, 'Kaze Tachinu' (eng. titel, the Wind Rises) hade premiär i somras i Japan och ska visas under Venedigs filmfestival nu i veckan. I och med festivalen meddelade också Hayao Miyasaki, studions mest kända animatör och filmskapare, att han pensionerar sig. Miyasaki står bakom många av de mest kända filmerna, men troligen kommer Ghibli att fortsätta producera anime i samma anda framöver. Maiayakis son Goro står till exempel bakom 'Kokuriko-zaka kara' (From Up on Poppy Hill).
 
Här är trailern som visas i samband med filmfestivalen.
 
 
Det hade varit väldigt kul att se filmen på bio när vi ska till Japan (om 25 ynka dagar!) men jag tror inte att den går med engelsk text och då kan det bli svårt att hänga med i all handling, men vi får kolla upp det. Dessutom är bio väldigt dyrt i Japan!
 
Gillar ni Ghibli-filmer? Vilken tycker ni är bäst?
1 Lova:

skriven

Hej!
Tänkte höra med dig ifall du vet hur man bäst och billigast tar sig från Narita flygplats till Tokyo station? Vi anländer runt 12 på dagen om några dagar och all info gör en smått förvirrad(tåg,expresståg, limo buss)...
Om du har några "bra att veta" tips får du gärna inkludera dem med! :)
Trevlig resa!

Svar: Hej! Vad kul med Tokyo-resa! Hur länge stannar ni?

Har inte åkt tåget, men det ska vara snabbt men dyrt. Har åkt taxi (skolan kom och hämtade) och airport limousine bus- vilket var bekvämt och prisvärt. Beror lite på var ni ska bo kanske, om bussen stannar i närheten så är det väldigt skönt att slippa kånka på bagage på tågstationen. + billigare pris! Kolla in mina "tips" inför resan här: http://sakuradesu.blogg.se/2011/august/tips-till-japanresenaren.html

En guidebok är bra att ha! Har du fler frågor så svarar jag gärna!
Trevlig resa.
Johanna

2 Elizabeth:

skriven

Måste se!
Så sorgligt att han ska pensionera sig :((

3 Maggie:

skriven

Åh, ser ut att vara en sorglig film. Men förhoppningsvis fantastisk! Jag älskar allt av Miyazaki (förutom Porco Rosso...), men tror nog ändå mina favoriter är Spirited away och Howl's moving castle. Och Princess Mononoke. Och Whisper of the heart... och The cat eturns... Eeeh, haha, men nej, det går ju typ inte att välja när man väl ska göra det!

Kommentera här:

Web Analytics