Sushi i Sverige

 
Igår var jag och käkade lunch på ett sushi-ställe här i Helsingborg, Sunshine Sushi för att vara specifik. Då kom jag att tänka på en fråga som jag fått nu ett par gånger sedan vi kommit tillbaka från Tokyo- "klarar du att äta sushi här i Sverige nu då, den är väl inte lika god?" (eller i alla fall frågor något i den stilen)
 
Jag svarar alltid att jodå, jag kan äta sushi här- men jag ser det inte som samma sak som sushi i Japan helt enkelt. Låter kanske flummigt, men så tänker jag i alla fall. Den bästa sushin jag testat i Europa kan liksom inte mäta sig ens med den enklaste kaitenzushin (rullbands-sushi) jag ätit i Japan, det är helt enkelt inte samma sak. Med det sagt så tycker jag att det är jättegott med sushi här med! Självklart finns det sämre ställen även i öst, men överlag är kvaliten och behandlingen av råvaror en helt annan.
 
 
Jag tänkte skriva ett lite längre inlägg om skillnader i vad och hur man oftast äter sushi i Japan (eller åtminstone i Tokyo) och här i väst. Skulle det vara av intresse?

1 Freedomtravel:

skriven

Berätta gärna om skillnaden. Jag älskar sushi här i Sverige, men är medveten om att mat ofta skiljer sig från det landet det kommer ifrån. Men jag vet inte riktigt hur? Vi har provat att laga sushi några gånger oxå. Kul!

Svar: Vad kul med lite respons! Ett inlägg är på väg.
Johanna

2 Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix:

skriven

Muums:D

Svar: Mmm.. det var supergott!
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics