Stressig vardag

Åh, jag skäms verkligen över att jag försummat bloggen i och med att jag börjat jobba heltid! Jag går upp tidigt och åker en hel del tåg, och har inte riktigt kommit in i rutinerna än.. åtminstone inte så pass mycket att jag hinner med allt annat jag är van vid.
 
Shibuya crossing, Tokyo, 2010
 
Men snart är jag tillbaka, ville bara titta in här för att säga att jag inte glömt bort bloggen eller er läsare. Jag återkommer till helgen!

In the spotlight

Oj så kul att se att flera nya hittat hit idag! Blev lite förvånad över att det var relativ många kommentarer, och såg sedan att mitt inlägg om Sunshine Sushi syntes till höger bland "utvalda blogginlägg" på blogg.se-plattformen. Kul!
 
 
Välkomna alla ni nya, jag hoppas att ni stannar och läser lite mer! Följ mig gärna med bloglovin här.
 
- Tydligen så funkar inte länken som den ska, vilket är tråkigt. Men kul att ni ändå hittat hit, trots krångel på plattformssidan. -

Sunshine Sushi

Ja, nu har vi bott i Helsingborg över 10 månader. Helt crazy! Och jag har såklart försökt att testa all sushi som staden har att erbjuda, även om jag faktiskt har ett par ställen kvar. 
 
 
I närheten av där vi bor ligger Sunshine Sushi, där jag har hunnit med ett flertal besök. Liksom Hälso Sushi i Göteborg, så håller sushin en jämn nivå och man vet vad man får. Inget extraordinärt men verkligen inte dåligt. Sushin görs på beställning (i alla fall när jag varit där) och det är ok variation på bitarna. Under lunchtid är priset bra, 69:- för 9 bitar, misosoppa och japanskt te. (Bättre pris än på andra ställen här i stan, då de flesta andra har mindre storlekt på nigiri och även hosomaki - smala rullar).
 
 
 
Riset är gott och har fin konsistens. Det serveras lite ljummet med kall neta(topping), som det ska vara! Soppan är god, med wakame och silkestofu, men tyvärr är sojan i saltaste laget och man får se upp så att inte kocken strör sesamfrön över nigiri och maki (hände mig dock bara vid mina två första besök). Makin är lite tråkig, 4 likadana bitar, men de är goda. Till skillnad från flera andra Helsingborgs-ställen så har Sunshine Sushi inte hosomaki, och speciellt min favorit kappamaki (gurk-maki), vilket är lite synd, å andra sidan får man mer mat för pengarna då rullarna som ingår i menyn är större än på andra ställen.
 
 
 
Lokalen är ljus och fin, och mycket välbesökt under lunchtid. Personalen är trevlig och tillmötesgående när man vill byta/ändra i menyerna, vilket såklart uppskattas! Allt som allt är det bra, lite tråkig sushi men som sagt så håller den en jämn kvalitet. Trevlig personal, närhet till hemmet och fin fisk gör att jag gillar det.
 
Läs min recension på sushikartan här.
Web Analytics