Japan

Igår var det två år sen den stora jordbävningen, tsunamin och efterföljande kärnkraftverks-haveriet  i norra Japan. Förutom ofattbar materiell förstörelse så miste tusentals människor livet eller skadades svårt och ännu fler förlorade sina hem.

Japansk flagga av origami-tranor, Origami Kaikan Tokyo, augusti 2011
 
Helt otroligt hur fort tiden gått sedan dess, och sedan vi var i Tokyo i augusti samma år. Då märktes det faktiskt en skillnad från när vi bodde där 2010. Elransonering (nedsläckta reklam- och neonskyltar bland annat), färre västerlänningar och allmän radioaktivitetsrädsla. Exempelvis var folk ganska försiktiga när det regnade, och ville inte få regnet på sig, trots att vad vi hört så var det såpass mycket fukt i luften (vi var ju där när det var typ tropisk, fuktig värme) så att det nog var lika stor risk även om man skyddade sig från direkt regn. 
 
Regnoväder, Ameyoko Arcade i Ueno, augusti 2011
 
Just nu finns förresten en dox-dokumentär med fokus på tsunamin på svtplay, jag har faktiskt inte sett hela än men tänkte passa på nu när den fortfarande finns tillgänglig. Min strålande moster heter den, och finns här.
 
Vill ni läsa mer av det jag skrivit om jordbävningen så finns det här och här.
1 Bexy [Life+In+Bangkok]:

skriven

Sa himla hemskt, far lite svart att andas bara jag tanker pa det. :(

Svar: Ja, det är lite för ofattbart för att tänka på och 'ta in'..
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics