Göteborgs-inköp

I helgen var vi ju på besök uppe i Göteborg, och då var jag ju tvungen att köpa på mig lite japanska och asiatiska ingredienser. Än så länge har jag inte lyckats hitta nån bra 'asien-livs' här i Helsingborg, någon som har något tips?
 
Här är i alla fall det vi lyckades få med oss hem. Riset, är mycket bättre än annat japanskt ris (eller sushi-ris) jag provat. Mison är bäst och risnudlarna är mycket billigare och roligare än de men hittar i sin vanliga mataffär. Det fanns en massa annat gott som dock inte kändes så fräscht att dra runt på stan och sen frakta hem, som tofu, enoki (svamp), färska böngroddar m.m.
 
Nu blir det mycket gott till middag framöver!

Figur i posten

Nyss damp posten ner i brevinkastet och gissa om jag blev glad att se ett paket, adresserat till mig! Jag hade väntat på ett paket, med mina origamiörhängen som tidigare funnits till försäljning hos Butik Unik i Örebro (som nu tyvärr stängt), men det var inte bara örhängen i paketet.
 
 
Maria hade skickat med en supersöt liten itamae (sushi-kock) av hårt papper, som jag snabbt byggde ihop. Verkligen kawaii!
 
 
Hur söt är inte denna? Komplett med rutiga byxor, hatt och en bricka med sushi och soja.
 
 
Han fick hedersplatsen i köksfönstret!

Mot Göteborg

Nu far vi strax upp till Göteborg över helgen, så jag tänkte bara titta in här innan dess. Jag kommer tillbaka med nya inlägg när jag kommit hem igen.
 
Kanske blir ett besök på Khoki Sushi, om jag får bestämma.
 
Vad ska ni göra i helgen?
Web Analytics