Rättika

Förra veckan, när vi storhandlade, köpte jag två st. små rättikor. En rättika (daikon på japanska) kan förklaras som en stor mild rädisa och är väldigt flitigt använd  inom det japanska köket. Förutom i varm mat så används daikon ofta i inläggningar (tsukemono), i dippsåser och som tillbehör/garnering till sashimi.
 
På ett av mina favoritställen för sushi, Kimono Sushi Bar i Norrköping, får man alltid jättegoda pickles av rättika och morot till maten som jag älskar. Därför har jag tänkt prova på att göra en egen inläggning hemma, men rättikorna i affären brukar vara väldigt stora (typ minst 30 cm) så det har inte blivit av. Men nu då, när jag lyckades hitta några lite mindre, så har jag testat.
 
 
Än så länge har jag bara gjort en liten sats, för att försöka få en bra inläggnings-lag, men recept kommer när jag testat mig fram!

1 Anica:

skriven

Åh vad du är duktig!

2 cammie:

skriven

=)

Kommentera här:

Web Analytics