En dag kvar..

..sen tycker jag att det borde bli vår! Jag menar, 1:a mars och i Skåne dessutom. Idag är det i alla fall strålande solsken, efter en dimmig och frostig morgon dock, och jag känner hur solen lyser upp hela mitt humör och jag får lust till att göra en massa nya saker!
 
Hur är vädret/årstiden där ni bor?
 
Jag tänkte helt låtsas som inget, som att jag inte alls inte skrivit på 3 veckor, men det är så svårt att skriva ett 'första' inlägg utan att nämna det och att berätta vad jag gjort istället för att hänga här med mina fina läsare. Så: jag har kört bil och läst teori och börjat jobba lite smått. Har gått upp kl. 05 under förra veckan (och den innan) och varit trött som tusan, men det gör inget för det har verkligen varit superkul och dessutom så har jag saknat rutinerna. Jag och Kai har bokat en resa upp till syster i Piteå, växlat lite pengar till yen och försökt att inte längta ihjäl oss till vår planerade Japan-resa i höst.
 
Sen har vi hunnit med att prova en ny japansk restaurang här i Helsingborg, Eki Sushi, vilket var en riktig höjdare! Mer om det besöket skriver jag i ett separat inlägg, men här är några instagrambilder från besöket. Det var grymt gott!
 
Kappamaki (gurka)                    ~                    Nigiri                    ~                    Spicy tuna maki
 
Nu ska jag ta och göra lite misosoppa och spela Ni no Kuni tills Kai kommer hem från jobbet.

Rättika

Förra veckan, när vi storhandlade, köpte jag två st. små rättikor. En rättika (daikon på japanska) kan förklaras som en stor mild rädisa och är väldigt flitigt använd  inom det japanska köket. Förutom i varm mat så används daikon ofta i inläggningar (tsukemono), i dippsåser och som tillbehör/garnering till sashimi.
 
På ett av mina favoritställen för sushi, Kimono Sushi Bar i Norrköping, får man alltid jättegoda pickles av rättika och morot till maten som jag älskar. Därför har jag tänkt prova på att göra en egen inläggning hemma, men rättikorna i affären brukar vara väldigt stora (typ minst 30 cm) så det har inte blivit av. Men nu då, när jag lyckades hitta några lite mindre, så har jag testat.
 
 
Än så länge har jag bara gjort en liten sats, för att försöka få en bra inläggnings-lag, men recept kommer när jag testat mig fram!

Ni no Kuni

 
I fredags släpptes ett nytt japanskt rollspel till PS3 - Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, som bland annat är skapat av Studio Ghibli. Kai tog omvägen förbi Malmö efter jobbet för att hämta ut vår förhandsbokade 'Wizard Editon' och spelet är helt underbart fint!
 
 
Wizard edition med Wizard's Companion och en Drippy plushie.
 
I Ni no Kuni spelar man som Oliver, en pojke som just förlorat sin mamma och får hjälp av en 'fe' att ta sig över till en annan värd (Ni no Kuni = den andra världen/landet) för att där bli en trollkarl, rädda världen och förhoppningsvis få tillbaka mamman. Miljöerna och karaktärerna är väldigt mycket Ghibli och såklart också bra gjorda, fascinerande och vackra helt enkelt! Att det sedan går att spela spelet med japanskt tal (och engelsk sub.) gör det ännu mer lockande för mig.
 
Än så länge har vi inte hunnit spela så mycket, mest provat eftersom vi väntat så länge! Får nog bli en spelsession i kväll. Någon av mina läsare som har provat spelet?
 
 Från officiella spelsidan.
 
Här och här finns trailer och 'gameplay' att kolla in. 
Web Analytics