Mumin Bakery & Café

 
I Japan älskar folk Mumin, men visste ni att det finns ett mumincafé i Tokyo? Mumin Bakery and Café ligger vid köpcentret LaQua i Tokyo Dome City och förutom att ingången till bageriet ser ut som Muminhuset så är allt där inne Muminrelaterat- bestick, muggar, tallrikar och såklart även maten! Vi har varit där och tittat under alla våra besök i Tokyo, men faktiskt aldrig ätit eller fikat där, mest för att det alltid varit jättelånga köer! Senast vi var där var jag dock så jetlaggad att jag mådde för illa för att ens tänka på mat just då, tyvärr.
 
Förutom ett mycket välbesökt café så har de ett bageri, med fina Muminkaraktärs-bakverk, kakor och finskt bröd, och en butik med massor av olika Mumingrejer. Mycket av prylarna är sådant som bara finns att få tag på i Japan.
 
 
Mumin-, lilla My- och Hattifnattbröd.   -   Handukar, bentolådor, ätpinnar m.m.
 
 
 Lång kö till caféet och en Mumin-figur med dålig hållning.
 
När vi pluggade i Tokyo köpte Kai "riktigt" mörkt bröd här (eftersom brödet i Japan annars oftast är vitt, jättefluffigt och som luft). Vi köpte också med oss lite presenter och souvernirer hem. Jag blev såklart sugen på att köpa typ ett bröd/bakverk av varje sort, men eftersom att jag inte kunde äta dem kändes det lite väl onödigt. Kanske blir det ett lunchbesök eller en fika under nästa Tokyo-resa. 
 
Andra Mumin-ställen finns på lite olika platser i Japan, i Yokohama hittade vi en filial till Mumin Bakery & Café med smarrigt bubble tea. Så himla söta förpackningar!
 
 

1 Emelie:

skriven

ojj, vilken lång kö! har nog aldrig varit med om att det varit kö förutom då det på nyårsdagen och de sålde fukubukuro :)
men på tal melon pan, det kan nog vara så att de är lite godare på bageri eller så :) men jag gillar nästan allt som är sött så gillade de som fanns i conbinis med ;)

Svar: Jo det har varit kö varje gång vi varit där faktiskt.
Johanna

2 Freedomtravel:

skriven

Kul att de gillar Mumin i Japan! Det visste jag inte.

3 annsoh:

skriven

ååh! jätte fin blogg du har! :) följas via bloglovin :)?

Svar: Tack, kul att du hittat hit! Läser dock inte så mycket bloggar och följer desto färre, men följ gärna om du gillar bloggen.
Johanna

4 My Life With Them:

skriven

Vad gullig Mumin drickor!

5 sofia:

skriven

Jättefin blogg!

6 Frida:

skriven

Men åh! Hittar detta nu, när jag kommit hem. Visste inte att det fanns flera av dessa Muminkaféer. Vi var också på ett Muminkafé, fast precis under Sky Tree :)

Svar: Haha, åh nej. Men då fick du ju i alla fall prova. Var aldrig in på Mumin Café vid Sky Tree, men har varit där. Hoppas ni fick en grymt bra resa!
Tokyoyo

Kommentera här:

Web Analytics