Mochi ice cream


Jag och Kai är hemma i Norrköping över jul och igår råkade jag springa på Bubbies, mochi-glass från Hawaii. Mochi är ju en japansk mjuk riskaka gjord på klibbigt ris (mochigome) som ofta smaksätts med exempelvis grönt te, azukibönpasta eller fylls med något sött (då kallas det istället daifuku). Jag åt bland annat ett par ichigo daifuku (jordgubbs daifuku med grädde i) senast vi var i Tokyo. Grymt gott!
 
 
Tillbaka till Bubbies, detta är en mochi som fyllts med glass i olika smaker och än så länge finns dessa till försäljning i Göteborg och tydligen även här i Norrköping. Jag har tidigare läst att mochi-glassen skulle komma till Sverige, men visste inte var eller när. Nu finns den i alla fall att få tag på! Jag köpte på mig 5 olika smaker, bland annat sakura, jordgubb och grönt te och jag har provat en som skulle smaka japansk körsbär (sakura) än så länge. Helt ok, smakade mest vaniljglass men jag tror att den ska "tina" lite mer för att det ska smaka ännu mer. Får prova det med de andra smakerna.
 
EDIT - Provade en med azukismak (rödbönpasta) nyss, lät den tina lite mer och det blev mycket bättre. Riktigt gott!
 
 (mobilfoton)
 
Fick lite tid att prata med de två killarna som marknadsför och säljer Bubbies Mochi Ice Cream i Sverige, och de blev glada att höra att jag redan kände till varumärket sen innan och de blev nyfikna på mina resor till Japan. Nu får man bara hoppas att dessa mochi-glassar hittar ner till Skåne också!
1 Tezzo:

skriven

Läste lite i din blogg och shit, jag måste bara åka till Japan! ^.^

Sv: Nej, va roligt! Det kommer säkert till resten av Sverige snart. Sakta men säkert. Annars finns de i Göteborg och som du sa Norrköping. Jag förstår, jag får också, så fast med massor av olika gott som inte finns i Sverige. :)

Svar: Åh, vad kul att du läst. Hoppas du tittar in igen!Ja, typiskt att de kom till Göteborg just som jag flyttat därifrån.
Johanna

2 Annica:

skriven

Jag var också förbi hos dem i Mirum igår. Han på bilden är en nära vän till mig sen gymnasiet, vi hade inte setts på evigheter så det var kul att träffas sådär och prata och äta glass:) Jag tog en med lychee-smak! Kan tänka mig att de blev intresserade av dina Japan-resor, min kompis reser jätteofta så jag tvivlar inte på att han själv kommer att åka dit en vacker dag:)

3 Lotten:

skriven

Åh, gott! Vet du vart i gbg dessa går att få tag på?

Svar: De ska bland annat finnas på Jacobs café i Haga. Men tror de finns på fler ställen.
Johanna

4 Sofia:

skriven

vad gott :D

5 Amanda CL:

skriven

Ser väldigt spännande ut :)

6 vanja:

skriven

ser gott ut :)

7 Maria Björnbom Öberg:

skriven

Whaaaa, hoppas det blir poppis och sprider sig upp till Östersund, chansen är väl rätt liten att det tar sig dit dock :/

Svar: Eller hur?! Ja de verkar expandera, speciellt till caféer och så, så det är inte omöjligt!
Johanna

8 Liza Ellisson:

skriven

åh coolt. aldrig hört talats om :P

Svar: Riktigt gott! Men finns inte på så många ställen än, håll utkik!
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics