Gott Nytt År!

Ville titta in här och önska alla er läsare ett riktigt Gott Nytt År!
 
I år firar vi på Öland hos Kais familj och vi har just piffat oss inför kvällen. Hoppas ni alla får en fin nyårsafton!
 
 
2013 var ett bra år och det hände en massa kul. Vi köpte bil, jag tog körkort (jippi!), hittade en ny fin vän, jag fick jobb i Skåne och så fick jag umgås ganska mycket (men ändå alldeles för lite) med mina syskon och systerbarn, och så har vi trivts väldigt bra i Helsingborg. Bäst var ändå min och Kais grymt fina resa till Japan, där vi stannade i tre hela veckor! 
 
Nästa år hoppas jag på mer jobb, mer mys och framförallt mer resor! Vi ses på andra sidan, närmare bestämt 2014! 
 

Mochi ice cream


Jag och Kai är hemma i Norrköping över jul och igår råkade jag springa på Bubbies, mochi-glass från Hawaii. Mochi är ju en japansk mjuk riskaka gjord på klibbigt ris (mochigome) som ofta smaksätts med exempelvis grönt te, azukibönpasta eller fylls med något sött (då kallas det istället daifuku). Jag åt bland annat ett par ichigo daifuku (jordgubbs daifuku med grädde i) senast vi var i Tokyo. Grymt gott!
 
 
Tillbaka till Bubbies, detta är en mochi som fyllts med glass i olika smaker och än så länge finns dessa till försäljning i Göteborg och tydligen även här i Norrköping. Jag har tidigare läst att mochi-glassen skulle komma till Sverige, men visste inte var eller när. Nu finns den i alla fall att få tag på! Jag köpte på mig 5 olika smaker, bland annat sakura, jordgubb och grönt te och jag har provat en som skulle smaka japansk körsbär (sakura) än så länge. Helt ok, smakade mest vaniljglass men jag tror att den ska "tina" lite mer för att det ska smaka ännu mer. Får prova det med de andra smakerna.
 
EDIT - Provade en med azukismak (rödbönpasta) nyss, lät den tina lite mer och det blev mycket bättre. Riktigt gott!
 
 (mobilfoton)
 
Fick lite tid att prata med de två killarna som marknadsför och säljer Bubbies Mochi Ice Cream i Sverige, och de blev glada att höra att jag redan kände till varumärket sen innan och de blev nyfikna på mina resor till Japan. Nu får man bara hoppas att dessa mochi-glassar hittar ner till Skåne också!

Stök och pynt

 
Jag har varit väldigt seg med att få fram något julpynt, men nu har jag fått fram ljusstakar, julkulor och lite tomtar. Idag har jag jobbat lite med bildredigering och lyssnat på musikhjälpen typ hela dagen. Imorgon far jag till Norrköping där det blir stor-träff med syster och alla småttingar från Piteå. Stockholmsbesök, julklappsinköp och The Hobbit: The Desolation of Smaug med lillebror ska hinnas med innan söndag. Det ska bliriktigt kul! 
 

P.S. Gillar verkligen min nya fina kamera, den fixar även riktigt dåliga ljusförhållanden!
Web Analytics