En vanlig onsdag

Idag är det exakt en månad tills vi landar på Narita Flygplats, Tokyo! Helt galet hur kort tid det är kvar och hur mycket jag hade tänkte hinna fixa med och göra innan dess. Det nya passet ligger och väntar på passexpeditionen, packlistan börjar formas i mitt huvud och pengar är (sedan länge!) växlade! Visste ni förresten att i Japan, även i Tokyo- världens största stad- är det kontanter som gäller. Visst de tar kort på vissa större affärskedjor, men det är väldigt ovanligt. Tror bara vi betalade med kort ett par gånger under vår 3 månaders-vistelse där 2010. Läs gärna mer av mina tips inför Japan-vistelsen här.
 
Anledningen till att jag är så inaktiv här är så enkel som att jag jobbar i Malmö, dvs. pendlar en bit varje dag, och förra veckan var det Malmöfestival och jag hade planer varje kväll. Men ju närmare avresa vi kommer desto mer sugen blir jag på att skriva och visa bilder. Har bara inte synkat min bildbank med MacBook'en än, vilket gör det lite mer tidskrävande.
 
 
Nu ska jag kolla lite på Youtube innan det är dags att sova!

Nedräkningen fortsätter!

Hinner inte med, dagarna går så fort och nu är det inte lågt kvar tills vi sitter på planet mot Tokyo! Eftersom att vi båda jobbar och har jobbat hela sommaren så har det (som jag 'förutspådde') gått supersnabbt sen vi bokade Japan-resan. Har en massa planering och fix att göra innan dess, och har lovat mig själv att skriva om det på bloggen. Jag har fått en del frågor om Tokyo och Japan den senaste tiden och tänkte vara pedagogisk och svara på dem i ett inlägg.
 
Kanske finns det fler av er som har frågor eller är allmänt nyfikna och vill veta mer? Skriv en kommentar eller två!
 
Kai uppe i Tokyo Metropolitan Government Building, Tokyo, 2011
 

Kawaii panda

Tänkte bara visa en snabb mobilbild på mitt ful-söta mobilfodral. En panda (tror jag det ska föreställa i alla fall) som jag köpte på Åhléns i torsdags, grymt kawaii! 29 riksdaler fick jag betala för denna kreation.

 
Sedan igår befinner jag mig hemma hos mina föräldrar i Norrköping, och idag har jag hunnit med en del shopping (slutspurt på sommarreorna = bra fynd!), glass med fin vän och ikväll blev det kräftor! Imorgon blir det lite andra äventyr, troligtvis massvis med glass på Smultronstället i Söderköping. Bästa stället!
 
Nu ska jag sova, godnatt!
Web Analytics