Försenad uppdatering

Hej på er!
Jag ville bara informera att jag håller på för fullt med en ny design, som jag nämnt tidigare. Det krånglar och tar lite tid att få det som jag vill, men snart så är den klar! Nu när jag har en MacBook (jepp, fick en Air när jag fyllde år!) så inser jag ju att vissa saker inte ser likadana ut som på PC så det blir lite extra fix för att få det fint. Så kolla in här i nästa vecka, min plan är att få upp designen innan måndag, så får ni se det nya!
 

Sushi i Piteå

Så äntligen fick jag prova det berömda (dvs. enda) sushi-stället i Piteå, Koji Sushi & Te. Det har funnits ett bra tag nu, men varje gång jag varit där uppe och hälsat på min syster och familj så har det inte blivit av- jag tror att min kära syster inte velat ta med mig dit eftersom det är den enda sushin de har att tillgå och hon då inte ville att jag skulle recensera det. Haha! Behöver jag nämna att min syster satt och stirrade på mig under hela måltiden för att se om jag gillade sushin.
 
 
 
Men, i alla fall, vi hann med två besök senast jag var där och maten var helt ok. Riset var lite hårt, men gott och väldigt bra att man får två extra bitar när man checkar in via Facebook. När vi var där hade de en väldigt god gunkan-maki med laxröra, deras halstrade lax (med nån sås på) var också väldigt god. Men den "naturella" laxen var skuren konstigt, troligen på fel ledd, vilket jag inte gillade alls! Detta var lite förvånande eftersom all den "andra" laxen, den halstrade och de med såser var fin och skuren rätt.
 
Gunkan (laxröra), naturell lax, smörfisk, lax med "pepparsås", halstrad lax med sås
 
Priset är i högsta laget, men eftersom det är det enda sushi-stället i stan så är det väl inte så konstigt. Under lunchtid är det lite billigare, ex 9 bitar (nigiri och maki) inkl. soppa och te för 90:-, men vid båda våra besök valde vi istället 8 valfria nigiri för 100:-. Då fick vi totalt 10 bitar, eftersom vi checkat in. Soppan var god (man får själv välja om man vill ha wakame och salladslök) och servicen helt ok. Lokalen är väl inte den roligaste, men den är fräsch och ljus, dock finns det inte så många sittplatser. Allt som allt tyckte jag att det var ganska bra, den goda laxröran, den halstrade laxen samt 2 lättförtjänta extrabitar väger upp mitt betyg. 
 
Läs min recension på sushikartan här.

Sushi-bomb

Har hunnit med att prova en del olika sushi-ställen den senaste tiden men inte delat med mig av det här på bloggen, så därför tänkte jag att det får bli en hel del recensioner och sushi-inlägg framöver. Vad tror ni om det? Jag ska försöka att varva med lite annat också, bland annat lite om våra planer inför höstens Japan-resa.
 
Här kommer en bildbomb, en sushi-bomb (infon om varifrån den är kommer i senare inlägg).
 
 
 
Oj, nu blev jag inte alls jättesugen på sushi!
Web Analytics