Khoki sushi

I förra veckan blev det som sagt ett besök på Khoki Sushi för lite efterlängtad kaitenzushi (dvs. sushi från 'rullband'). Khoki Sushi är ett av två ställen i Göteborg som har kaitenzushi (vad jag vet).

 

 

Liksom på Haiku Sushi Lounge så är det 'fasta' priser för ungefär 4-7 tallrikar (8-14 bitar) som är snäppet dyrare än annan sushi i stan. Vi tryckte i oss 12 bitar var (6 tallrikar) vilket kostade 89:- under lunch-tid och då ingick även misosoppa. Helt ok pris, och sushin var god även om riset var lite smaklöst. Förutom nigiri och maki fanns också kimchi, lax-sashimi, wakame-goma (sjögrässallad) att plocka från bandet.

 

Vi nöjde oss med bitarna som kom ut på bandet, men det gick också bra att önska och beställa andra bitar. Misosoppan var god och personalen väldigt trevlig.

 

 

 

Väldigt god vegetarisk uramaki (inside-out) med massa fyllning. Det vegetariska utbudet var helt ok, och personalen var mycket snabba på att fixa olika tallrikar till Kai. Även variationen på de 'vanliga' bitarna var bra.

 

 

 

Lax och någon typ av vitfisk med topping, gott! Det blir dock inte lika många tallrikar som i Tokyo, där det är mycket billligare med kaitenzushi.

 

 

 

Jag tyckte att Khoki Sushi påminde mer om kaitenzushi-ställen i Japan (jämfört med Haiku), lite mer avslappnat och faktiskt skönt att sitta lite vid sidan av personalen. Det blir absolut fler besök!

 

Läs min recension på sushikartan här.

Japan 2010 - kategori

Upptäckte just att "äldre inlägg"-länken i kategorin Japan 2010 inte fungerar. Vet inte vad det är för problem och har kontaktat support, men för er som vill läsa dessa inlägg så kolla arkivet från 2010: januari, februari, mars, april.

(Skulle ni läsare upptäcka några andra problem så skriv gärna en kommentar, allt funkade nämligen bra vid senaste designbytet men man vet tydligen aldrig)

Tror det ska funka nu..?


Kai i Tokyo Metropolitan Government Building, Tokyo, februari 2010

Sommar!

Nej, jag har inte glömt er läsare... jag har spenderat de senaste dagarna ganska mycket utomhus, läst körkortsteori och umgåtts med min bästa Kai och inte tänkt så mycket på bloggen.


I onsdags blev det ett besök på Göteborgs 'andra' kaitenzushi, den som jag (eller min Mami) upptäckte för några månader sedan och jag lovade att besöka. Det var faktiskt länge sedan jag åt sushi ute nu, så det var verkligen på tiden! Jag filar på ett inlägg, som kommer upp lite senare.

Solen skiner (efter en regnskur tidigt i morse) här i Göteborg, och säkert i resten av landet också. Vad ska ni hitta på idag?
Web Analytics