Nästan Hokkaido

Snölekar och sushi har stått på menyn de senaste dagarna. Men nej, jag är inte på Hokkaido (Japan) utan i Piteå.  Jag och Mami är barnvakt åt mina två systerdöttrar så det har blivit några dagar av spel, lek, snö och SPA-bad.

~  mot pulkabacken!  ~  fina snötäckta hus  ~  sushin gick åt  ~  jag och Stella förbereder  ~  grymt god sushi  ~


Igår hade Stella (6 år) beställt mosters sushi, och jag fick lite hjälp av en liten norrländsk itamae. Jag har ju tidigare berättat att båda mina systerdöttrar älskar sushi och nu har jag fått en liten lärling också. Det blev futomaki och laxnigiri. Supergott!


Alla bilder är tagna med nya kompaktkameran, Nikon P7000. (för den som vill veta)

Fina läsare

Det är verkligen jättekul att logga in här och se era fina kommentarer, jag blir så glad! I veckan fick jag ett mail från en relativt ny läsare som berättade lite om sitt eget Japan-intresse, japanska-studier och skrev en massa fint om min blogg. Tack! Jag tycker att det är jättekul att folk jag inte känner läser och uppskattar det jag skriver, det gör mig verkligen varm i hjärtat.

Jag känner ju till ett par av er läsare, familj och vänner från nu och förr. Men ni andra? Jag ser ju att det är många som läser, som inte kommenterar. Och nu har bloggen över 80 prenumeranter på Bloglovin', så vilka är ni?

Det vore jättekul att få veta lite om er, vilka är ni som läser?

Asakusa, Tokyo, augusti 2011


Som sagt, era små och stora kommentarer betyder jättemycket för mig och jag efterfrågar fler. Ett litet "hej, jag läser din blogg" eller " jag hittade hit via..." det behöver inte vara något långt.

Återkommer med en liten tävling/utlottning för att fira att ni är över 80 prenumeranter på Bloglovin'.

Sushi-magneter

Dessa fina sushi-magneter köpte jag senast vi var i Tokyo. Minns inte exakt var, men troligtvis på LoFT eller Tokyu Hands - för övrigt två grymt bra varuhus med allt man kan tänkas behöva.  (Det är de små magneterna som är nya, de två stora kommer från lagerhaus)

Magneterna är grymt starka, vilket är bra eftersom de är så små. Gillar att förpackningen ser ut som en lackerad serveringsskål med tillbehör, en onödig men helt underbar detalj! Japan i ett nötskal. Det kanske är lite svårt att se hur små magneterna de är, med de är ca 2 cm långa.

 

Sushi-bitarna pryder vårt kylskåp där vi bland annat har dessa fina purikura-bilder från 2010.

Web Analytics