På framsidan!

Bloggade inte alls under helgen, som jag lovat. Fy skäms! Men jag var bortrest och blev tyvärr sjuk och har varit nedbäddad hemma sedan dess.

Men oj så glad man blir när man loggar in här och ser en drös med nya kommentarer, och letar rätt på mitt 'Squeamish about Sushi'-inlägg på blogg.se's framsida! Väldigt uppiggande och peppande, kolla in!
 
 
Kul att så många nya har hittat till min blogg, och att ni kommenterar! Hoppas ni stannar kvar, läs igenom arkiven och fråga gärna om ni undrar över något. Vill ni följa mig (klart ni vill!) så finns jag här på bloglovin'.

Utan internet

Imorgon far jag iväg på jobb, utan internet, vilket innebär ett litet uppehåll med blogginlägg. Men jag är tillbaka till helgen, så ni vet! Kolla gärna igenom mina arkiv, med recept,reseberättelser och annat skoj!
 
Tänk om jobbet hade varit i Asakusa, Tokyo.. vilken lycka! (foto från aug 2011)

Squeamish about Sushi

"Squeamish about Sushi - food adventures in Japan" av Betty Reynolds. En superfint illustrerad 'guidebok' till det japanska köket och restaurangbesök i Japan
 
 
Här på omslaget visas olika nigirizushi som är vanligt förekommande, åtminstone i Japan. Mmmm.. gott! Jag älskar stilen på illustrationerna och att varje ingrediens/maträtt benämns på engelska och japanska (både med hiragana/katakana/kanji och rōmaji dvs. romanska bokstäver som kan läsas av "alla").
 
 
 
Förutom sushi, tempura och yakiniku så bjuds det bland annat på traditionell japansk frukost, sumomat (nabemono), och små inblickar i livet och maten på ryokan, i en izakaya och kring nyår i Japan.
 
 
En riktigt fin liten bok, men inga recept och inte så jättemycket info kring de olika maträtterna. Det är helt enkelt inte en receptbok utan en guide. Dock helt oumbärlig för en japan- och matnörd som jag.
 
Finns bland annat på bokus och adlibris. På amazon finns den också att bläddra i.
 
Web Analytics