Kawaii tools

 

Pincett och nagelklippare med en liten kimonoklädd japanska. Supersöta och endast 10 kr stycket på TGR. Kvaliteten är troligen därefter, men oj så mycket trevligare det blir att klippa naglar och använda pincett när de ser ut såhär! Bäst av allt var nog att dessa fanns i flera olika färger och mönster (kimono, hår och ögon såg olika ut), jag tog självklart de gula med sakura på. Det fanns också nagelsax, men jag avstod från att köpa den idag.

Japansk shopping

Idag åkte jag hem till Göteborg efter en helg/halv-vecka i Skåne. Innan jag klev på bussen tog jag en tur till TGR och köpte lite smått och gott. De verkade fått dille på 'Japaninspirerande' grejer, vilket passade mig perfekt.

Jiro Dreams of Sushi

Om ni, liksom jag, älskar sushi så har ni kanske redan koll på detta. Oavsett så tänkte jag tipsa om en film som nyligen haft svensk biopremiär: Jiro Dreams of Sushi!


Filmen är en dokumentär om Jiro Ono som äger och driver en av Tokyos bästa sushirestauranger- Sukiyabashi Jiro. Restaurangen har 3 stjärnor i guide michelin och ligger i Ginza. Jag har väntat på att filmen ska visas i Sverige, sedan jag läste om den efter att den visats på filmfestivaler förra året och nu går den äntligen att se på bio!

Kolla in trailern här nedanför, jag kan inte se den utan att bli grymt sugen på att:
- äta sushi
- åka till Tokyo och äta sushi
- åka till Tokyo och äta sushi på Sukiyabashi Jiro
 
 
 
Detta blir absolut nästa film att se på bio, i fredags såg jag och Kai Hunger Games- också en grymt bra film!

Vad tycker ni, vill ni se Jiro Dreams of Sushi?
Web Analytics