Tokyo dag 3 - Museibesök

Dag 3 i Tokyo spenderade vi bland annat i  Ryōgoku, det så kallade Sumo-området. I området finns massor av sumo beya (sumostall) och chanko-restauranger (chanko är en form av nabemono, en japansk buljongbaserad gryta). Sist vi var i Tokyo hade vi turen att få gå på SumoturneringRyōgoku Kokugikan, men eftersom det endast är turneringar i Tokyo 3 gånger per år så fick vi nöja oss med ett besök på det lilla Sumomuseet denna gång. Där fick man tyvärr inte fotografera, men det var inte heller så värst mycket att ta bild på. Vi fick dock se ett flertal rikishi (sumobrottare) som spatserade tunt i fina kläder och frisyrer.

 

Senare tog vi oss några meter bort, till Edo-Tokyo Museum, Tokyos historiska museum. Vi var där även förra Tokyo-besöket, men vi hann inte se allt då. Museet är ganska stort och det finns väldigt mycket information om det historiska Tokyo, det finns en mängd fina miniatyrer och även dockor och miljöer i naturlig storlek. Jag rekommenderar ett besök på detta museet om ni ska till Tokyo, det är superfint och man kan lära sig massor!

 

 

 

~ rikishi ~ utanför Ryōgoku Kokugikan ~ Ryōgoku Kokugikan ~ utanför Edo-Tokyo Museum ~ rulltrappan upp till museet ~ Ginza i miniatyr ~ kabukikostym ~ Kai kollar in ukiyo-e-verkstad ~ miniatyrhus ~


1 thaipinnen:

skriven

sV; måste testa ;D

2 Cecilia:

skriven

Fina bilder! Tänk att man snart är där!SV: Det är ett väldigt stort guesthouse med många rum. Väldigt fint när man ser bilder och inte långt från skolan så där har jag haft tur!

3 Maria Lundqvist:

skriven

haha, ja purikura är ett fenomen i sig!Åh, kul att du var där på sumoarenan! Förra fredagen var jag faktiskt och såg sumobrottning, heelt otrolig sport (om man nu kan kalla det sport?).. Högst intressant!

4 Minea:

skriven

Så kul att du har så fina bilder!sv: Ja, knappt knappt en och en halv månad kvar nu också (dock blir det med SAS).

Det är ganska bra att åka på vintern också för då hinner man ju med fukubukuro-försäljningen. Jag längtar också tillbaka till Japan varje dag......

Kommentera här:

Web Analytics