Sushi i Stockholm

Befinner mig sedan i söndags i huvudstaden. Jag jobbar och har fått låna en lägenhet på Odenplan och då kan man ju inte annat än att utnyttja Stockholms centrala delar. Har hunnit kolla runt lite på stan, men mest NK och Åhlens eftersom de har öppet sent. Idag tog jag mig, efter ett tips, till Roppongi vid fridhemsplan och köpte med mig sushi! Hade gärna ätit i den mysiga lokalen, men det kändes lite tråkigt eftersom jag var själv.

Jag beställde 9 bitar moriawase, en temaki med räka samt misosoppa. Grymt gott! Lite tråkigt att alla maki var likadana, men å andra sidan fick jag 6 nigiris fastän jag betalade för 5. Temakin var jättegod och klarade 'resan' förvånansvärt bra. Mmmm... gott! Tyvärr var sojan lite för salt.

Recension på sushikartan, här.

 

Tyvärr verkar min kompaktkamera gett upp, en två-tons bild i lila känns inte helt rätt.. vet inte vad som hänt. Visserligen hade jag tänkt köpa en ny men ändå, tråkigt! Därför blir det mobilbilder, hmm..

Kvällens sushi

 

Jag tycker verkligen att det blir roligare och roligare att göra sushi hemma! Det går faktiskt snabbt och det blir så gott. Ikväll blev det en massa kappamaki (makirulle med gurka) och laxnigiri. Salmalaxen imponerade, men ja inte något men köper varje dag då den är dyr. Mmmm.. gott!

Dagar hemma

Jag vet att jag varit väldigt inaktiv på bloggen, men hoppas att ni orkar hänga med ändå. Jag har mest sprungit (läs: segat) omkring hemma och fixat med mitt projekt, som ni snart får ta del av! Sen ska jag iväg till Sthlm och jobba nästa vecka så det har varit en del att ordna med inför det också. För er som undrar så tog jag min kandidatexamen i juni och jag är målerikonservator. Och nu ska jag vara med på ett jobb i en kyrka i Sthlm.

Ikväll är Kai på bastu-häng så jag kör en hemmakväll med lite vin och 'Niclas mat' på TV. Håller just på och fixar lite sushi, jag provar att använda salmalax (skinn- och benfri laxfilé som man kan äta rå). Dyrt men gott, återkommer med hur det blev.

Web Analytics