Sushi i Uppsala

Jag jobbar på, nästa vecka blir min sista här. Jag är ganska trött på vardagarna, så i helgen har och ska jag passa på att vila upp mig lite. Igår var jag 'ensam hemma' under kvällen och unnade mig lite take away-sushi, bubbel och bästa Harry Potter. Jag blev tipsad om sushi-stället Mey Wang, både av min släkting och sushikartan (stället ligger på förstaplats i Uppsala).

Menyn såg riktigt bra ut, både lite enklare set (typ maki, räkor och lax) och lite roligare moriawase. Jag beställde 12 bitar av det 'lyxigare' utbudet, vilket innebar 3 maki (tre olika uramaki- inside out) och en mix av lax, räka, tonfisk, ikura (laxrom), hokkigai (mussla) och så fick jag en extrabit- pilgrimsmussla (jättegod!).

 

Sushin var god, men inget jag skulle åka till Uppsala för att prova tyvärr. Ingen wasabi mellan ris och fisk, stort minus, men god misosoppa och trevlig personal. Annars ett bra, varierat utbud och relativt fina råvaror. Priset var helt ok, och det fanns ju billigare alternativ (enklare set). Vet inte om de har lunchpriser. Jag betalde 115:- för 12 (fick dock 13) bitar och 10:- för den goda misosoppan.

 

Men oj, som jag saknar sushin i Japan!

1 emma:

skriven

tjusiga matbilder som vanligt!

2 lolllen (aka Stefan Henriksson):

skriven

Om kockarna lägger på wasabi själva gör dem fel.

Detta ska man göra själv.

3 Tokyo - Love:

skriven

@ lollen: Hur menar du nu? Det är ju tvärt om, itamae lägger på en precis mängd wasabi på toppingen innan denna läggs på riskudden. Åtminstone enligt tradition, man ska inte behöva tillsätta wasabi själv (undantaget exempelvis kappamaki, där rullen serveras med wasabi på sidan).

4 syster:

skriven

älskar att du kan allt om sushin..... skönt att du sätter folk på plats ibland! puss

5 Mikael:

skriven

Kan rekomendera Ayakos sushi i Uppsala. De har två restauranger, en i Luthagen och en i Fålhagen. Den i Fålhagen har jag inte provat, men den som ligger i Luthagen är kan jag varmt rekomendera.http://www.ayakossushi.se/

6 Nathalie:

skriven

Ser ju nästan inte ut som svensk sushi! Ikura och hotate av allt också! Nice.

7 Maria Lundqvist:

skriven

Åh, det där ser ju riktigt lovande ut! :)

Får nog bli ett besök där när jag återvänder till Sverige igen.. och sushi-suget sätter in!

Kommentera här:

Web Analytics