Nyskapat

Idag har jag pillrat och tillverkat lite nya origamiörhängen, det blev också två nya motiv (dvs. papper) och ännu fler variationer blir det med tiden.

Kolla in min sida med handvikta origamismycken här. Just nu kan man dessutom beställa 2 par örhängen och få det andra paret för halva priset!

Blå rutor och grön stjärna. Handvikta av japanskt origamipapper

Sushi i Uppsala

Jag jobbar på, nästa vecka blir min sista här. Jag är ganska trött på vardagarna, så i helgen har och ska jag passa på att vila upp mig lite. Igår var jag 'ensam hemma' under kvällen och unnade mig lite take away-sushi, bubbel och bästa Harry Potter. Jag blev tipsad om sushi-stället Mey Wang, både av min släkting och sushikartan (stället ligger på förstaplats i Uppsala).

Menyn såg riktigt bra ut, både lite enklare set (typ maki, räkor och lax) och lite roligare moriawase. Jag beställde 12 bitar av det 'lyxigare' utbudet, vilket innebar 3 maki (tre olika uramaki- inside out) och en mix av lax, räka, tonfisk, ikura (laxrom), hokkigai (mussla) och så fick jag en extrabit- pilgrimsmussla (jättegod!).

 

Sushin var god, men inget jag skulle åka till Uppsala för att prova tyvärr. Ingen wasabi mellan ris och fisk, stort minus, men god misosoppa och trevlig personal. Annars ett bra, varierat utbud och relativt fina råvaror. Priset var helt ok, och det fanns ju billigare alternativ (enklare set). Vet inte om de har lunchpriser. Jag betalde 115:- för 12 (fick dock 13) bitar och 10:- för den goda misosoppan.

 

Men oj, som jag saknar sushin i Japan!

Wagamama

I helgen var min bästa Kai på besök hos mig i Uppsala och det blev blanda annat en heldag i Stockholm. På kvällen blev det inte middag på Blue Light Yokohama, som tänkt, utan på Wagamama.

 

Wagamama är en restaurangkedja som serverar nudlar och andra japanska och asiatiska rätter. Vi funderade faktiskt på att prova Wagamama när vi var i London, men det blev inte av. Det är ett brittiskt koncept och det finns bara en restaurang i Sverige, än så länge i alla fall.

 

Det var supergod mat och det var inga problem att få vegetarisk och glutenfri mat. Speciellt bra var att alla nudelrätter (det fanns ju en hel del annat också) gick att få med risnudlar- dvs. glutenfria! Så äntligen fick jag prova en ramen-variant på restaurang. Det blev edamame, misosoppa med pickels (till mig), yasai gyoza (till Kai) som förrätt och två jätteskålar med ramen (med biff och miso till mig, friterad tofu till Kai). Inte så jättedyrt heller, beroende på vad och hur mycket man beställer såklart, och så gick det snabbt att få maten.

 

Förutom att jag fick prova ramen, så var det bästa att de hade umeshu, i jättefint sake-set dessutom!

Web Analytics