Receptbok I

"Sushi på ett enkelt sätt" av bl.a Michelle Gomes. Den första sushi-bok jag tittade i, lånade den engelska versionen på biblioteket för flera år sedan. Denna bok tillhör visserligen Kai men det är mest jag som läser/ tittar i den.En av mina favoritböcker, den har fina bilder och är upplagd på ett enkelt och snyggt sätt. Inspirationsbilderna är fina, men bilderna på den färdiga sushin är inte så fina tyvärr. Boken har enkla, söta små illustrationer som visar hur olika moment går till. Det är enkla, lättföljda instruktioner och grundrecept, och förslag på nigiri-toppingar och maki-innehåll i bildform. (dvs. inte en massa "onödiga" recept på varje variation av maki)Denna bok använder jag mest för recepten, eftersom de är så enkla att följa och variera. Det finns också lite trevliga faktatexter och en superbra, ganska omfattande, ordförklaring på slutet som tar upp en massa begrepp och ingredienser som jag inte sett i andra sushi-böcker. Rekommenderar den till alla som vill göra sin egen sushi, tyvärr säljs den inte på svenska längre men finns på engelska ("sushi made easy") bl.a här och även begagnad.
1 Elin:

skriven

ja det borde vi baske mig. hur ser det ut fram över? en fika borde ju gå att klämma in.har du mitt nummer?har jag ditt..? haha.

2 Linn-Lay リネンはレイアウト:

skriven

Hej du!

jag vill bara upplysa dig om att jag har en tävling om en valfri Sailordress på min blogg om du är intresserad. Om inte så får jag ber om ursäkt för att såna hära kommentarer inte bruka uppskattas så ofta. Men är du intresserad så vill du säkert inte missa :)

3 Johanna:

skriven

Åhåååå vilken fin bok! Skulle vara kul att kika i, men jag gillar ju att free-styla själv :) Blir att laga sushi någon dag här framöver, smakade världens godaste hela färska råa lax härom veckan, blir ett inköp och sedan ska jag göra finfina nigiris! :) Hur länge är det kvar nu till ni åker? kraaaam

4 Liza:

skriven

Den där boken ska jag defenitivt leta efter!!

Kommentera här:

Web Analytics