Uppdate- onigiri

Jag har fått frågan av ett par av er läsare ifall onigiri-formar går att få tag på i Sverige och har än så länge kollat på min lokala asiatiska specialaffär (Göteborg), tyvärr utan att hitta någon form. Det finns ofta sushi-formar (?!) men än så länge ingen onigiriform. Jag ska fortsätta leta och återkommer med hur det gått.*

Bento-låda

 

Denna superkawaii bento-låda köpte jag en av de sista dagarna i Tokyo. Det finns väldigt många modeller och versioner av bento-lådor på många pryl-affärer i Japan och många har flera lådor och/eller fack för den typiska bentomaten. Tyvärr så måste jag erkänna att jag inte använt den än.. men jag ska se till att ta med den till lunch snart.


 

Lådan har två våningar och i den övre finns också en avdelare så det blir två fack. En bra grej är att locket även kan knäppas fast på den undre lådan, ifall man bara har en låda med sig eller om man packat ihop lådan när den är tom.

 

 

 

Smile friends, fanns i olika utföranden och färger bl.a en gul med en anka på (men texten var så skum så det fick bli denna) "A pig is good at looking for the clover of four leaves in a prairie", på sidan står det "A pig is good at looking for the happy clover". Härlig japansk "översättning" vet t.ex inte om fyrklöver är så vanligt på prärien, men det kanske gör grisens uppgift ännu mer imponerande.*

 

Den är i alla fall supersöt och rosa, och gör nog lunchen extra god!

Något att dricka


En vanlig syn i Japan. Dryckesautomater i varenda hörn, och på varenda gata. Till och med i vissa trädgårdar! I samma automat samsas varma OCH kalla drycker av alla slag, te med mjölk, kaffe (20 sorter), grönt te, varm apelsindryck, druvdryck, calpis (syrligt "mjölk-vatten") m.m. Tyvärr var många inte särskilt goda, favoriterna (förutom vatten) var varmt jasmin-te och varm choklad! Denna härliga rad av automater låg på vägen mellan vår 'lägenhet' och tågstationen..

Törstig? Dryckesautomat i Shizen Kyôiku-en

Web Analytics