Takoyaki


Vi är väldigt sugna på att köpa en 'takoyaki-grill', dvs. en panna som man lagar takoyaki på/i. Takoyaki är små bläckfiskbollar (tako= 8 armad bläckfisk/octopus & yaki= grilla/steka/tillaga) gjorda på en smet av bl.a mjöl, ägg och vatten med bitar av tako i (går självklart att ha i nåt annat och göra vegetariska). Fick detta hos familjen jag bodde hos, specialgjorda glutenfria! Supergott men grymt varmt och beroendeframkallande.

Takoyaki äts gärna med okonomiyakisås (okonomiyaki är ett slags pannkaka/omelett med varierande innehåll/topping) och japansk majonäs. Gott! Lite mer info finns här.

Tyvärr har jag inte hittat någon "grill" förutom på amazon.com, hoppas på att det kanske kan gå att få tag på i en asiatisk spec. affär. (Såg dock att det fanns en teppanyaki-grillhäll på Biltema, men den verkar vara slut) Annars blir det till att beställa/köpa med sig från Japan i april..

1 Tova:

skriven

Åh, låter förbannat gott!! Älskar såna där bollar i alla smaker och former... haha.

2 Miko:

skriven

Sv: Såklart jag har tips ;)

Har gjort en tutorial just på hur man fixar en bild där:

http://frostcake.se/2011/01/hur-du-installerar-en-favicon/

3 vanessa:

skriven

Ja! Absolut, jag fotar ju en del själv men inget seriöst...mest som en hobby, jag kör med en nikon d60 med en massa olika objektiv till :)

4 MICHAELA D:

skriven

Svar: Hälsade på mamma och gjorde skolarbete:)

5 Evelina:

skriven

hemgjorda takoyaki är fan det bästa som finns!

Kommentera här:

Web Analytics