Receptbok II

"Tokyo Food" av Petter Bjerke, Gustav & Markus Karlsson Frost. Nyutgiven bok(2010) som är grymt fin!  Jag skulle beskriva den som en guidebok till det japanska köket med en massa information om landets klassiska mattraditioner.

Till skillnad från de flesta matböcker jag äger så är detta mer en skildring av matkulturen och rätterna som fenomen än en recept-handbok. Det finns en hel del recept i boken, men de är inte vad som står i fokus. Boken är väldigt välarbetad och utformad med rubriker som ramen, sushi, dashi, sake, izakaya, onigiri m.m. Bilderna är väldigt fina och texterna mycket läsvärda. 

Denna bok tittar jag ofta i och drömmer mig tillbaka till Tokyo, den är väldigt fin om man vill ha inspiration eller prova på ett par annorlunda recept (det finns såklart också "vanligare" grundrecept i boken). En bok för den som vill läsa om japansk mat och matkultur som inte bara innefattar sushi och sashimi.

 

 

Finns att köpa för ca 160:- på adlibris och bokus (där man även kan provläsab boken), och även i vissa butiker för en billig penning.

Kommentera här:

Web Analytics