HOZEMiddag förra lördagen på HOZE, med Mami och Kai. Sushi av högsta kvalitet! Vi valde (att börja med) 12 bitar, och fick först en varsin maki anpassad för både mig (glutenfri) och Kai (vegetarisk). Vi fick en varsin sort, och de var underbart goda! Kocken valde själv vad vi fick, vilket var en upplevelse men kanske inte passar alla. Nästa gång skulle jag vilja ha lite mer valmöjlighet själv.Tyvärr verkade inte servitören ha så mycket koll, och det tog lång tid innan han tog vår beställning. Tycker tyvärr också att det tog lite väl lång tid för sushin att serveras. Jag vet att det inte är 'snabbmat', men fastän vi åt relativt snabbt var vi ändå där i nästan 2 timmar. Sedan tog riset slut, vilket gjorde att vi inte kunde beställa mer, vilket var väldigt snopet eftersom vi hade bokat dagarna innan..


Får bli ett nytt besök snart och då hoppas jag att det blir ett bättre intryck. Sushin i sig var dock himmelskt god och är utan tvekan den bästa jag provat utanför Japan! Allt, från smak till uppläggning, var väldigt välkomponerat och fastän sushin är något dyrare så är den lätt värd det.

Recension på sushikartan.se finns här.
1 Emma:

skriven

Såg ju sjukt gott ut!

2 ミネア:

skriven

Vad sugen man blev på sushi nu!Men jag använder en blandning av mina gamla skolböcker och "mainichi no doriru", som är köpt i en vanlig bokaffär (den är för barn) haha.

3 ミネア:

skriven

SV: Oj, nej så bra är jag nog inte! Det finns nog från års 1-6 eller mer men jag har bara upp till fyran. De säljer sånna böcker i alla bokaffärer i Japan tror jag.Ja, vi brukar alltid köpa en låda med mat m.m och skicka hit så har vi ett lager tills nästa gång vi åker.Vilket årskurs på kanji ligger du på då?

4 ミネア:

skriven

SV: Jaha, nej det bästa är ju att lära sig när man är där. Flyttade dit utan någon kunskap för sju år sedan och på nio månader kunde jag upp till fyran/femmans kanji! Har dock glömt det mesta för jag använder inte det i Sverige vilket är lite synd ...

5 Sofia Pihlblad:

skriven

Tackar!

Ja den är ju så intressant :D

gud vad god sushin såg ut!

6 Beatrix:

skriven

ojojoj ser fantastiskt ut.

7 Elin:

skriven

aj då :/ när vi var där var det top notch. hoppas på bättre nästa gång :) sjukt gott iaf.<3

8 Tokyo - Love (Johanna):

skriven

@ Elin: Ja, sushin i sig var top notch! Blir snart ett nytt besök.

9 Mimmi:

skriven

Visst är jag fin i mask, haha, dom ser så dramatiska ut tycker jag men det är erkligen guld för näsan.

Va skumt at Världsmuseeumet inte fixat en riktig Purikura maskin, det kanske skulle bli för dyrt.. men jag tror dom skulle kunna tjäna en hacka på det :)Lovet är på typ två månader så jag är inte alltför bitter över att vara sjuk på lovet, men jag har ju jobb och körskolan så det passar inte alltför bra D; Men mest är dte ju bara jobbigt, gör ont och så.Vad är det för specialmat du beställer? Glutenfritt? :D Börjar saker bli klara för att komma hit? :3

10 Hoze Seruda:

skriven

OJ ! Hahahaha.. Nog både jag som gjorde sushin och va servitören vid nåt tillfälle.. ! Sry ! Glad att ni tyckte om maten iaf ! Så här ligger det till på HOZE :

* Vi bestämmer alltid va ni ska äta. (grundat på allergier, vegetarianer, pescaterianer osv.)

* Vi kokar knappt 500g ris per dag. Våran mix på 4 olika riser är sjukt dyra.

* Rekommenderar att man kommer in på en vardag runt 16-17 tiden då finns det alltid ris kvar och kan då beställa mer, även sitta i vid baren om man skulle så önska. (helt annat upplägg då)

* Vid förbokning rekommenderar vi att man säger exakt hur mycket man vill äta, speciellt en helg då vi enbart tar in bokningar (med undantag) då vi bara tar in den så exakta mängden råvaror för att klara oss under helgen.

* Sedan är det alltid värt att läsa våra regler (common sense) precis när man kommer in där det hänger en tavla.Konceptet är iaf shiro meny där vi väljer vad ni äter grundat på vad vi har för dagen. :)Önskemål går att göra, men ifrågasätts alltid innan. dvs. att man måste ha en grund på varför. :)

(t.ex :

Kund - jag gillar inte omeletten.

HOZE - då vi gör tamago(inte ofta) så är den av topp klass och kan inte jämföras med något annat ställe. Vi gör av typen "kasutera" (bakad) med en egen touch av katsuoboshi flingor som ger den en extra rökig komplex smak.Åter tacksam för att ni gillade maten ! Kokoro !//Hoze

11 Orfi:

skriven

Es verdad el mejor sushi de SVerige.

12 Tokyo - Love (Johanna):

skriven

@ Orfi: Es cierto!

13 Tien:

skriven

Oh, come on! Hoze, hur kan du skylla bristen på ris på att den är dyr? Måste vara dyrare med missnöjd kund. Koka lite extra och gör "flied lice" av det om det blir över.

14 emma axelsson:

skriven

wow ser supertjusigt ut, sällan man kan få lyxig mat när man har "special needs" jag är ju med veg liksom. Då är bra att känna till de få fancy ställen som finns om man vill fira nått eller så.

15 Tokyo - Love (Johanna):

skriven

@ Tien: Vill bara säga att jag inte är missnöjd, jag fattar vad HOZE menar.. blev nog mest ett missförstånd då jag inte var beredd på att det skulle kunna ta slut.@ Emma: Mmm... det var SÅ gott! Det där med special needs är ju ibland så väldigt jobbigt, men funkade bra!

Kommentera här:

Web Analytics